Hightech voor teelt veevoer

"We zien een toename in de vraag en richten ons op Noord-Amerika," zegt Dan Schmidt, president van HydroGreen, tijdens het CubicFarms AMPLIFIED evenement. "Tegelijkertijd blijven we onderzoek doen naar internationale verzoeken van telers en investeerders, die op zoek zijn naar een oplossing om meer te telen met minder land, water, energie en arbeidskosten."

CubicFarms HydroGreen is een Canadese leverancier van lokale agtech en biedt twee geautomatiseerde indoor teelttechnologieën: een voor de teelt van verse producten in het CubicFarm-systeem en een voor de teelt van voedzaam en vers veevoer in het HydroGreen Grow-systeem.

Alhoewel het belangrijkste voordeel de dagelijkse oogst is in elk klimaat, 365 dagen per jaar, leidt de geautomatiseerde indoor agtech ook tot 'supervoedsel' in zes dagen tijd en gebruikt het systeem aanzienlijk minder land en 90% minder water. Ook wordt er geen gebruik gemaakt van gewasbeschermingsmiddelen of meststoffen.


Dan Schmidt

Van buiten naar binnen 
De technologieën van CubicFarms en HydroGreen zijn ontworpen in samenwerking met telers. "We zijn gericht op het telen van tarwe en gerst in het gepatenteerde, geautomatiseerde systeem, dat werd ontworpen voor telers die te maken hebben met waterschaarste in gebieden met weinig neerslag."

Het bedrijf verzamelt in doorlopende onderzoeken meer gegevens over dierengezondheid en prestatieverbeteringen, vooral voor vlees- en melkkoeien.

"Zuiveldeskundigen en telers zijn op zoek naar consistentie en dit systeem biedt elke dag vers veevoer van hoge kwaliteit," zegt Dan. Hij zegt dat het type voedsel kan worden aangepast naar behoefte van de dieren, of ze nu drachtig zijn, moeten kalven, melk geven of niet.

Consistentie is het allerbelangrijkst voor de telers en op de tweede plaats staan de onzekerheden van de teelt in de buitenlucht. "In Colorado kun je geen put boren of verplaatsen of zelfs maar regenwater opvangen," zegt Dan. Dat heeft te maken met de regelgeving en het beleid rondom water, vooral in het Midwesten. Deze zijn strenger geworden, omdat water schaarser wordt.


HydroGreen-technologie

Kostenbesparing
De technologie zorgt ervoor dat het zaad onder de beste omstandigheden in zes dagen binnen een omgeving met klimaatbeheersing kan uitgroeien tot een product van hoge kwaliteit. De plantwetenschap- en dierprestatieteams van HydroGreen werken nauw samen met de Farmer Partners (klanten) die deze technologie gebruiken om zaden te kiezen die het best presteren in het HydroGreen-teeltsysteem.

De besparingen en extra waarde zijn afhankelijk van verschillende variabelen, die specifiek zijn voor elk bedrijf. Dan vertelt dat met HydroGreen Vertical Pastures (as commerciële HydroGreen-teeltsysteemmodules) elk jaar tot 11 miljoen kilo vers voedsel kan worden geproduceerd. Dit vervangt 20.250 m² landbouwgrond, wat neerkomt op 380 voetbalvelden. Er kan ook jaarlijks tot 1,9 miljard liter water mee bespaard worden, in vergelijking met geïrrigeerde gewassen: genoeg water om elke persoon op aarde een glas water te geven.Voedingsstoffen
Vee heeft een goed uitgebalanceerde combinatie nodig van vezels, granen, proteïnen, vitamines, mineralen en voldoende vers water, legt Dan uit. HydroGreen is een supervoedsel voor koeien, omdat het erg goed verteerbaar is (90%) en vol zit met enzymen, vitamines en energie voor een goede gezondheid. Het systeem werkt met tarwe- en gerstzaden.

Bijdragen aan een gezondere omgeving
Universitair onderzoek, gepubliceerd door de Canadian Science Publishing in FACETS, het officiële journal van de Royal Society of Canada's Academy of Science, heeft bevestigd dat het gebruik van HydroGreen de CO²-uitstoot verlaagt. CubicFarms wil bijdragen aan de klimaatdoelen binnen de tuinbouwsector en de lange toeleveringsketens verkorten door de lokale voedsel- en veevoerproductie te verbeteren. 

Teeltproces: van zaad tot oogst
Stel je eens een volledig geautomatiseerd indoor teeltsysteem voor met acht verticaal op elkaar gestapelde teeltoppervlaktes. Eén persoon bij het touchscreen doet alles met de druk op een knop. Het zaaien, irrigeren, belichten gebeurt allemaal automatisch. Ook de temperatuur en luchtvochtigheid wordt automatisch bepaald. Telers kunnen op de verschillende verdiepingen onder allerlei verschillende omstandigheden telen, zodat ze in elk klimaat, het hele jaar door verse producten kunnen oogsten.

Op de zesde dag rollen de producten via een geautomatiseerde loopband naar buiten, als een vers groen tapijt, klaar om geoogst en verpakt te worden. Dit wordt aan de koeien geleverd (of ander vee).

Voor meer informatie:
Andrea Magee, Communications Manager
CubicFarms HydroGreen
andreamagee@cubicfarms.com
www.cubicfarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven