Amerikaanse ontwerper van groeikamers opent nieuwe onderzoeksfaciliteit

Benson Hill heeft zijn nieuwe Crop Accelerator geopend, een onderzoeksfaciliteit met gecontroleerde omgeving in de buurt van het hoofdkantoor van het bedrijf in St. Louis. De Crop Accelerator is eerder dan gepland en binnen het budget operationeel: op 17 september zijn de eerste zaden van sojabonen en gele erwten in de faciliteit geplant.

De 47.000 vierkante meter grote faciliteit beschikt over dynamisch aanpasbare Conviron-groeikamers en -hallen, uitgerust met multi-channel LED's, additieve CO2, temperatuur-, vochtigheids- en lichtregeling.

De Crop Accelerator is ontworpen om een meer dan twintigvoudige uitbreiding in testcapaciteit te bieden en bevat automatiserings- en beeldvormingsmogelijkheden om de onderzoeken en de voortgang daarin te stroomlijnen. De eerste planten doen het goed en er wordt geƫxperimenteerd met een verdere verkorting van de ontwikkelingstijd, waarbij de nadruk ligt op schaalbaarheid, snelheid en consistentie.

Jason Bull van Benson Hill: "Door de AI-gedreven veredelingsmogelijkheden van CropOS te combineren met de gecontroleerde omgeving en versnelde groeicycli van de Crop Accelerator, kan ons team nog sneller ingrediƫnten voorspellen, testen en ontwikkelen, te beginnen met een beter zaadje."

Voor meer informatie:
Conviron
www.conviron.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven