Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Herfst is beste moment voor introductie roofmijt"

Door nu roofmijt Amblyseius andersoni (Andersoni-System) uit te zetten in overwinterende gewassen, kunnen telers volgend seizoen een vroege uitbraak van plaagmijten voorkomen. Die oproep doet Paul Koole, Biobest Technisch adviseur.

Plaagmijten zijn er in vele soorten en maten. Gemene deler: ze veroorzaken schade aan het gewas. Spintmijten bijvoorbeeld voeden zich met verschillende waardplanten, wat tot bladverkleuring en webben kan leiden. Daarnaast remmen ze de plantengroei.

Gal- en roestmijten zijn minuscuul en nauwelijks zichtbaar met een gewone loep. Roestmijten veroorzaken een bruine verkleuring van de bladeren, terwijl galmijten leiden tot misvormingen van de bladeren. Tegen de tijd dat de schade wordt opgemerkt, zijn deze plaagmijten meestal al in grote aantallen aanwezig.

Polyfaag
"Amblyseius andersoni voedt zich niet alleen met schadelijke mijten, maar ook met trips, stuifmeel, honingdauw en schimmels - hij is polyfaag," legt Paul uit.

"Andersoni komt in veel verschillende klimaatzones voor en blijft actief in een breed temperatuurbereik (6°C - 35°C). De herfst is daarom een ideaal moment om Andersoni-System in overwinterende gewassen uit te zetten. Zo kun je een vroege plaaguitbraak volgend seizoen beperken."

Preventieve introducties
"In tegenstelling tot predatoren die een voorkeur hebben voor één soort prooi, kan Andersoni-System door zijn polyfage karakter preventief worden ingezet. Andersoni-System is in staat om te overleven in afwezigheid van plaagmijten en kan gemakkelijk een alternatieve voedselbron in het gewas vinden.”

"Naast onze koker Andersoni-System, met 25.000 mijten, biedt Biobest ook dozen met 250 handige zakjes: Andersoni-Breeding-System. Deze zakjes bevatten voedsel voor de roofmijten en zorgen voor een continue uitloop van roofmijten gedurende meerdere weken."

Voor meer informatie:
Biobest Group
info@biobestgroup.com
www.biobestgroup.com

Publicatiedatum: