Weinig Nederland in vijf deelnemende teams derde Autonomous Greenhouse Challenge

Twee Zuid-Koreaanse teams, een Russisch team, een Amerikaans team en een team met deelnemers uit meerdere landen gaan vanaf februari volgend jaar autonoom sla telen in de Autonomous Greenhouse Challenge. Dat is vrijdag bekend geworden, na afloop van de hackaton waarin tickets voor de teeltwedstrijd te winnen waren.

17 teams met meer dan 140 deelnemers en 18 nationaliteiten namen deel aan de hackathon. Van veel teams waren teamleden fysiek aanwezig op de WUR-locatie Bleiswijk tijdens de 24-uurs hackathon, anderen deden online mee aan het hybride hackaton-evenement. 


Het winnende team met de beker

AI-aanpak en nettowinst
De hackathon bestond uit verschillende onderdelen: een internationale jury gaf punten aan de teams voor hun AI-aanpak (40% van de punten) en de nettowinst die werd behaald in het spel om virtuele sla te telen in een virtuele kas (60% van de punten ).

Er zijn door de jury vijf teams geselecteerd voor de volgende ronde, waarin ze volledig autonoom en in werkelijkheid sla in een kascompartiment moeten telen. De vijf winnende teams zijn:

- Team CVA werd eerste in de hackaton met 87 punten. Deze zomer werden ze al tweede in een online challenge

Team CVA – Crop Vision and Automation komt uit Zuid-Korea en bestaat uit teamleden van Gyenggi University of Science and Technology, Agri-Food Human Resource Development Institute Croft, Motion2AI en Universal robots. Sommige leden maakten ook deel uit van teams in de vorige editie.

- Team digital_cucumber werd tweede in de Hackathon. Het team komt uit Rusland en heeft leden van de Russian Agricultural Bank, HSE University, Lomonosov Moscow State University, Russian State Agrarian University, Moskou Timiryazev Agricultural Academy, Moscow Institute of Physics and Technology.

- Team MondayLettuce kwam ook uit Zuid-Korea met leden van Kangwon National University, Pusan ​​National University en ioCrops.

- Team VeggieMight heeft teamleden met verschillende nationaliteiten (Oekraïne, afkomstig van verschillende bedrijven zoals Quantum, HortiPolaris, Horticompass Agri-tech Consultancy, Robolect B.V. en studenten van Wageningen University en Research. Zij hadden hun taak in de Hackathon het snelst af.

- Team Koala had al een wildcard gewonnen tijdens online challenge van deze zomer. De challenge was bedoeld als voorbereiding op de hackaton. In de online challange was ook de ontwikkeling van computer vision-algoritmen voor geautomatiseerde extractie van planteigenschappen uit slabeelden een onderdeel. Teamcaptain van team 'Koala' is Kenneth Tran, die ook het winnende team 'Sonoma' leidde in de eerste editie van de Autonomous Greenhouse Challenge in 2019.Bron: WUR


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven