Energiecoöperatie zoekt voor derde keer bedrijfsdaken voor zonnepanelen

Energiecoöperatie Nieuwe Lansinger Stroom zoekt daken van bedrijfspanden voor het plaatsen van zonnepanelen. De panelen worden gefinancierd door inwoners van Lansingerland; de ondernemer krijgt een vergoeding. Het is de derde keer dat Nieuwe Lansinger Stroom werkt aan het plaatsen van zonnepanelen op bedrijfsdaken. Eerder liet onder meer paprikateler Personal Vision in Bleiswijk haar dak al volleggen. 

Foto: zonnepanelen bij Personal Vision, via Facebook Nieuw Lansinger Stroom

NLS werkt aan een lokale, toekomstbestendige energievoorziening. Daarmee wil de energiecoöperatie bijdragen aan de verduurzaming van de woon- en leefomgeving in Lansingerland. Dat gebeurt onder meer door het plaatsen van zonnepanelen.

Afgelopen jaar meldden zich al een groot aantal eigenaren van bedrijfspanden. “We zijn in gesprek met vijf dakeigenaren en de beschikking voor de subsidie is verstrekt. Op deze daken gaan we ongeveer 3000 panelen installeren” vertelt Menno van der Woude, voorzitter van NLS, bij Greenport West-Holland. “Een fantastisch resultaat.”

De energiecoöperatie zoekt voor een volgende fase meer daken. “We willen de lat hoger leggen om nog meer bij te dragen aan duurzaamheid in Lansingerland.”

Daarom zoekt NLS dakeigenaren die een dak van minimaal 350 m2 hebben. NLS regelt de financiering, plaatsing en onderhoud. De dakeigenaar heeft hier volgens Menno geen omkijken naar. De inwoners van Lansingerland kunnen in de financiering bijdragen en krijgen hier volgens hem 'een mooi rendement' voor terug. Meer informatie bij Nieuw Lansinger Stroom

Bron: Greenport West-Holland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven