Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Dry Misting oplossing in turbulent aspergeseizoen

Een acht weken durende proef in een van de grote koelhuizen op de Cobrey Farms locatie in Ross-on-Wye, Herefordshire, Verenigd Koninkrijk moest uitwijzen of Dry Misting de pieken en dalen van vraag en aanbod tijdens het korte aspergeseizoen van veertien weken kon egaliseren. Als resultaat van de gunstige uitkomsten van de proef liet Cobrey Farms al haar locaties met Dry Misting uitrusten.


Na 46 dagen steeg het gemiddelde gewicht van de monsters in de dry misting koelopslag met 3%, terwijl het gemiddelde gewicht in de standaard koelopslag met 29% afnam.

Achtergrond
Wisselende weersomstandigheden hebben een dramatisch effect op de groei van de asperges. Als de omstandigheden te warm zijn, wordt de groei versneld, wat leidt tot overaanbod en lagere marktprijzen. Bij kouder weer leidt een tragere groei tot een tekort aan aanbod en hogere marktprijzen. Het afvlakken van deze pieken en dalen door gebruik te maken van Dry Misting zou resulteren in leveringszekerheid voor Cobrey's klanten en een betrouwbaar rendement door minder afval voor Cobrey Farms.

Hydratatie en gewichtsbehoud door Dry Misting
De proef, waarbij twee Dry Misting units werden geïnstalleerd in een koelruimte van 4°C, toonde aan dat door het elimineren van de-hydratatie en het verhogen van de turgescentie (stevigheid) door de hydraterende Dry Misting, het gewas aanzienlijk langer dan normaal in 'as picked' (zoals direct na de oogst) -conditie kon worden gehouden. Bovendien kon het product dankzij Dry Misting daadwerkelijk in gewicht toenemen door natuurlijke hydratatie, in tegenstelling tot het verliezen van gewicht bij standaardkoeling.

Resultaat
Door het succes van deze proef besloot Cobrey Farms het jaar daarop twee van hun grote koelhuizen uit te rusten met een Dry Misting systeem. In de loop van de volgende jaren werd een andere koelcel op een tweede locatie uitgerust met Dry Misting. Nadien zijn er door Cobrey Farms nog eens drie koelhuizen gebouwd op twee nieuwe locaties. Momenteel zijn alle locaties uitgerust met Dry Misting.

Voor meer informatie: 
Contronics
+31 (0)413 487 000
info@contronics.nl    
www.contronics.nl     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven