New York City AgTech conferentie

"Bedekte teelt zal sterk groeien in komende 5 à 10 jaar, gestimuleerd door cannabisinnovaties en de overheid"

"Ik denk dat de toekomst van bedekte teelt zal gaan over gezondheid en welzijn, en over het kunnen garanderen van de aanvoer van voedsel", zegt Tisha Livingston, CEO van Infinite Acres. "Met teelt in een gecontroleerde omgeving kunnen we technologische groei en productdiversificatie bevorderen. Door samen te werken met veredelaars moeten we inzetten op de juiste genetica om een breder scala aan betere gewassen te bekomen voor de binnenteelt."

Tijdens een eind 2021 gehouden NYC AgTech conferentie spraken verschillende aanwezigen over de verwachte groei van de bedekte teelt, het beleid daaromtrent en of producten van vertical farming voor iedereen beschikbaar zullen zijn of niet. Naast Tisha Livingston waren Jan Westra, Strategic Business Developer bij Priva, en Jim Dennedy, voorzitter en COO van Urban Gro, lid van het panel, dat geleid werd door Henry Gordon Smith, oprichter en CEO van Agritecture.

Grote groeimogelijkheden
Jim Dennedy zei dat sommige van de innovaties in de cannabisteelt telers in staat hebben gesteld meer winstmarge per m² te behalen. "De tuinbouwsector is lange tijd gekenmerkt geweest door hoge inputkosten en lage winstmarges, maar innovatie in cannabis laat ons goed zien hoe we die nieuwe inzichten naar de bredere tuinbouwsector kunnen brengen," merkte Jim Dennedy op.

Volgens Jim biedt voedselproductie op de lange termijn grote kansen voor verdere groei. Jim denkt dat binnenteelt vooral in Singapore, Zuidoost-Azië, maar ook in de VS en Europa een aanzienlijke groei zal doormaken.

Jan Westra constateerde dat meer regeringen het vermogen van hun land om de voedselzekerheid te waarborgen aan het onderzoeken zijn, vooral landen als Singapore, de Verenigde Arabische Emiraten en het Caribisch gebied, omdat ze af willen van de scheepvaart en het invliegen van voedsel door het zelf lokaal te telen.


Tisha Livingston (links bovenaan), Henry Gordon-Smith (rechts bovenaan), Jim Dennedy (links onderaan) en Jan Westra (rechts onderaan)

Cannabisinnovaties naar de AGF-sector brengen
Jim zei dat Urban Gro ziet dat de groeimogelijkheden in de voedselsector zullen liggen. "De overheid moet investeren in het stimuleren van deze groei zodat de inputkosten verlaagd kunnen worden en de winstmarges per producteenheid verbeterd kunnen worden." Om dit te doen, legde Jim uit dat er partnerschappen moeten worden gecreëerd en ontwikkeld, waar bedrijven dan in kunnen investeren.

Jim vervolgde dat telen duurzaam en winstgevend moet zijn, maar dat daarvoor hulp nodig is. Omdat voedsel een langetermijnbehoefte is over de hele wereld, is het noodzakelijk om constant te investeren in verschillende rassen.

"We hebben deze aanpak ontwikkeld binnen de cannabisteelt en we denken dat we hetzelfde kunnen doen voor groenten en fruit. Daarom moeten we indoorteelt op schoolniveau introduceren, zodat mensen leren dat een ander soort teelt mogelijk is. Dit soort initiatieven zullen de bedrijven en de gemeenschap de komende jaren veel meer ten goede komen", voegde Jim eraan toe.

Is vertical farming voor de top 20% van de samenleving of is het voedsel voor iedereen?
Het moet voor iedereen zijn, vindt Tisha. "Onze prijzen in de retail verschillen niet van producten die uit Californië komen. We gaan door met het afbouwen van die prijzen, zodat iedereen van de producten kan genieten."

Ze legde uit dat technologiekosten dalen, efficiëntie toeneemt en dat Infinite Acres steeds meer inzicht krijgt in wat planten echt beïnvloedt. "We moeten de winstmarges per producteenheid verhogen zodat we de investeringen kunnen terugbetalen en ervoor kunnen zorgen dat ons product voor iedereen beschikbaar is."

Kan het beleid de bedekte teelt stimuleren?
Jan legde uit dat beleid een motor kan zijn voor meer ontwikkeling door het een 'gemakkelijkere' markt te maken. "Zo kan kan de sector zich meer concentreren op het ontwikkelen van slimmere systemen en het besparen van energie in de plaats van zich bezig te moeten houden met overheden en verbodsbepalingen."

Wanneer de overheid erbij betrokken is, is het mogelijk om er ook de universiteiten bij te betrekken en te zien wat zij kunnen doen om een samenleving op te leiden om uiteindelijk zelfvoorzienend te zijn. De overheid kan banden aangaan met universiteiten, kosten proberen te besparen en op zoek gaan naar duurzamere manieren van landbouw. Want met financiering kan de volgende stap veel sneller worden gezet, aldus Jan.

Voor meer informatie:
NYC Agriculture Collective
www.farming.nyc/events 

 

 

Infinite Acres
www.infinite-acres.com 

 

 
 
Urban-gro
 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven