Georgisch glastuinbouwcluster breidt uit

LLC Imereti Agro Zone heeft de tweede fase aangekondigd van het 220 hectare grote glastuinbouwclusterproject dat zal worden ontwikkeld in de Georgische regio Imereti.

"Op 1 november 2021 hebben we het formele verzoek tot uitbreiding ingediend", zegt Archil Bukia, ontwikkelaar van dit grootse tuinbouwproject in Imereti. "Nu nodigen we geïnteresseerde partijen uit, waaronder telers, logistieke partners en investeerders, om deel te nemen aan dit omvangrijke project."

Volgens Archil biedt het project een kans om te investeren in een centraal beheerd glastuinbouwcluster. Buitenlandse investeerders krijgen de volgens hem 'zeldzame' kans om volledig ontwikkelde landbouwgrond in Georgië te kopen en te exploiteren.

"Het gebied heeft een fantastisch klimaat, prachtige grond en genoeg ruimte voor zowel de biologische als de traditionele teelt. De arbeidskosten zijn laag en er zijn uitstekende kansen op de markt, omdat de regio oost met west en noord met zuid verbindt: de Russische grens ligt vlakbij", zei hij eerder toen de eerste fase van de Imereti Agro Zone (IAZ) werd aangekondigd.

IAZ zal in de week van 15-21 november 2021 virtuele vergaderingen houden met geïnteresseerde partijen om meer details over het project te verstrekken en om vragen van potentiële aanvragers te beantwoorden met betrekking tot de kansen die het kasproject biedt.

Voor meer informatie:
Imereti Agro Zone
info@iaz.ge
www.iaz.ge


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven