Telen in een drijvende zoutresistente kas

De Japanse start-up N-ARK combineert zouttolerante technologie met een aan de zee aangepaste architectuur om de problemen van zeespiegelstijging en zoutschade aan te pakken, die als gevolg van de klimaatverandering steeds erger zou worden. In samenwerking met agritech R&D-bedrijf Cultivera wil het nieuwe bedrijf een prototype bouwen van een drijvende 'zeeboerderij' met de naam 'groene oceaan', waarbij gebruik wordt gemaakt van technologie die zeewater kan omzetten in een directe voedingsbron.

Zoutbestendige bouwtechnologie
Met de introductie van hun nieuwe mariene bouwconcept 'arktecture' (ark + technologie + cultuur) wil N-ARK het mariene teeltbedrijf 'groene oceaan' tegen 2022 voltooien. De structuur zal de vorm aannemen van een zoutbestendige drijvende kas, gemaakt van verdund hout en koolstofverbindingen. Na de tewaterlating zal de kas twee nieuwe groene zones creëren: een ruimte voor voedselproductie met behulp van zilte landbouwtechnologie en drijvend aan de oppervlakte, en een algenlaag die het onderwatermilieu zal verbeteren.

Het kenmerkende hoekige dak maakt het mogelijk regenwater op te vangen, dat vervolgens met zeewater wordt vermengd en als meststof voor de planten wordt gebruikt. Koud zeewater wordt ook gebruikt voor de airconditioning in de teeltlocaties.

Lees het volledige artikel op www.designboom.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven