"Er waren tot voor kort geen lokale leveranciers van potten en clips in oosten Rusland"

"Er waren tot voor kort geen lokale leveranciers van plantpotten en clips. Die moesten we inkopen in Europese of Aziatische landen, of in Moskou en Sint-Petersburg." Dat stelt NK Lotus, een Russisch teeltbedrijf. Daarom ging het een samenwerking aan met NK Termo voor de productie van polymere komkommerclips.

Alexander Vigovsky, directeur van NK Termo, legt uit hoe matrijzen werden aangeschaft en apparatuur werd aangepast voor de productie van plastic.

"We zijn begonnen met het produceren van verschillende soorten clips die in kassen worden gebruikt. Er was nog geen zo'n productiefaciliteit hier, maar dankzij NK Lotus zijn we erin geslaagd het te laten functioneren", vertelt Vigovsky. "Eerder leverden we ook al plantpotten aan hetzelfde bedrijf."

Op een areaal van 78,6 hectare teelt NK Lotus biologische tomaten, komkommers en kruiden. Dit nog jonge bedrijf heeft het mogelijk gemaakt om met lokale teelt gedeeltelijk te voldoen aan de vraag naar verse groenten in Kraj Primorski, een regio in het oosten van Rusland die grenst aan China en Noord-Korea.

"Doordat de fabrikant zich bij ons in de buurt bevindt, besparen we op logistieke kosten en kunnen we de fabriek altijd persoonlijk bezoeken als dat nodig is. We streven ernaar om zo'n 60 miljoen clips en enkele duizenden potten per jaar te produceren. Dat zijn mooie volumes waarmee ook de fabrikant winst kan maken", vertelt Tamara Mulenkova, algemeen directeur van NK Lotus.

Bron: Primgazeta.ru


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven