Mobiele robot 'belangrijk onderdeel' teelt Iron Ox

Grover is niet je gemiddelde teler. Hij kan meer dan 500 kilo tillen en ondersteuning bieden bij het monitoren, irrigeren en oogsten van een groot aantal gewassen, van bladgroenten tot aardbeien.

Grover is een belangrijk onderdeel van het grotere teeltsysteem van Iron Ox. Dit is een gesloten systeem waarin de plantopbrengst en de kwaliteit wordt geoptimaliseerd en de groeicyclus wordt verkort. 

"We passen technologie toe om een minimale hoeveelheid land, water en energie te gebruiken voor het voeden van een groeiende bevolking," zegt Brandon Alexander, die te midden van de katoen, aardappelen en pinda's opgroeide op het familiebedrijf in Texas.

Daarna werd hij software-engineer en werkte hij met drones en andere projecten bij Google en andere bedrijven. "Ons kortetermijndoel is om de invloed van de klimaatverandering op het teeltsysteem te verkleinen. We gaan daarmee door tot we ons langetermijndoel hebben bereikt; een productiesector die CO²-negatief is."


Afbeelding van Iron Ox

Groei + veelzijdigheid = Grover
Grover is het resultaat van de samenwerking tussen robotexperts, plantwetenschappers en engineers bij Iron Ox. Deze start-up is gevestigd in San Carlos, Californië en gebruikt artificial intelligence, machine learning, computer vision en robots om meer te telen met minder, zodat er minder afval vrijkomt en er minder CO²-uitstoot is.

Met Grover kan Iron Ox snel aanpassingen doen in de teelt van gewassen om tegemoet te komen aan de wensen van klanten, bijvoorbeeld als een supermarkt ineens een sterk toegenomen vraag ervaart voor specifieke seizoensproducten.

Grover maakt gebruik van een gedifferentieerd aandrijfsysteem, meerdere LiDAR-systemen en naar voren en boven gerichte camerasystemen. Daarnaast is Grover uitgerust met een liftsysteem om zelfstandig modules van bijna 2 bij 2 meter en een gewicht van 500 kilo in de kas te verplaatsen. Deze modules bevatten planten die hun voeding uit substraat/water halen. De modules worden regelmatig door Grover vervoerd naar een scanhokje voor inspectie. Afhankelijk van de resultaten krijgen ze extra water, voedingsstoffen of wordt er geoogst.

"Grover ontwerpen en samenstellen was een complex project dat meerdere jaren in beslag heeft genomen. Er moesten veel uitdagingen worden overwonnen op het gebied van hardware, software, autonomie en mobiliteit," zegt Sarah Osentoski, senior vice president engineering van Iron Ox.

Voor meer informatie:
Iron Ox
www.ironox.com 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven