Tatsiana Lysenka, Fruit Queen:

"Met gewassen Marokkaanse paprika's zijn we uniek op de markt"

Tholen - Bij Fruit Queen staat het Marokkaanse groenteseizoen weer in de startblokken. Het Barendrechtse bedrijf vermarkt exclusief paprika's, pepers en aubergines van Domaine Omar Mounir, met 164 hectare de grootste paprikateler van Marokko met onder meer een eigen opkweekbedrijf. De eerste zending arriveert 15 november. De groenten worden op de markt gebracht onder het merk Pilpel.


Tatsiana Lysenka

"We krijgen dit jaar paprika's binnen in alle kleuren, witte en rode Capia-paprika's, chilipepers, Habanero-pepers in de rode, gele en oranje variant en aubergines", somt Tatsiana Lysenka op. Uniek aan onze werkwijze is dat we de paprika's dit jaar ook gaan wassen, schoonmaken en drogen. Dat gebeurt normaal niet in Marokko. Bovendien kunnen onze klanten zowel kiezen om de paprika's per maat of per aantal in een doos te krijgen."

"Als eerste in Marokko verpakken we de paprika's ook in een telescoopdoos met deksel om in te spelen op de wensen van onze Europese klanten. Bovendien maken we gebruik van de zakken van StePac waarmee we een langere houdbaarheid van de groenten kunnen garanderen", vertelt Tatsiana. "Vorig jaar hebben we een succesvol jaar gehad en dat hopen we dit jaar te continueren. We verwachten dit jaar zo'n 15 miljoen kilo's te vermarkten. De Marokkaanse paprika's zijn nog niet zo bekend op de markt als bijvoorbeeld tomaten, maar afgelopen jaar hebben we laten zien dat Marokko ook een prima kwaliteit paprika kan leveren."

De concurrentie op paprikagebied zal volgens de importeur voornamelijk uit Spanje komen. "Dat is altijd een gezonde concurrentie. Vorig jaar viel de kwaliteit van de Spaanse paprika's tegen, hoe het dit jaar zich zal ontwikkelen is afwachten. Israëlische paprika's zijn nauwelijks meer een concurrent op de Europese markt, die worden veelal rechtstreeks naar Rusland geëxporteerd. En wat de prijzen gaan doen, is ook dit jaar afhankelijk van het weer en de marktsituatie. We zullen meegaan in de flow van de prijzen op de Nederlandse markt."

Voor meer informatie:
Tatsiana Lysenka
Fruit Queen
Oosteinde 5
2991 LG Barendrecht
+31 (0)624255756
info@fruitqueen.nl 
www.fruitqueen.nl       


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven