Prespective en QING introduceren Digital Twin Roadmap voor de industrie

“We willen Nederland op de kaart te zetten op het gebied van het toepassen van Digital Twinning”

Softwareontwikkelaar Prespective en ingenieursbureau QING in Nederland actief op het gebied van zowel de software-ontwikkeling van Digital Twin als het toepassen ervan bij machinebouwers en producenten. Ze bundelen hun krachten, zodat ze opdrachtgevers een uniek strategisch voordeel kunnen bieden op het gebied van Digital Twin toepassingen.

Digitale transformatie op gang brengen
In de meeste productielijnen wordt Digital Twin nog niet volledig ingezet omdat bijvoorbeeld de juiste data ontbreekt, er nog onvoldoende kennis of te weinig commitment is binnen het bedrijf om de nodige digitale transformatie in te zetten. Voor veel engineers, managers en directeuren is dit een doorn in het oog. Het stagneert de ontwikkeling van de zo gewenste digitale transformatie.

Dit moet en kan anders volgens Gino van der Zijde van Prespective: “Digital Twin heeft juist de potentie om de positie van een bedrijf enorm te versterken. De technologie biedt oneindig veel mogelijkheden.”

En daar wringt vaak ook de schoen. Want, wanneer en hoe zet je de eerste stap en wat werkt voor mijn organisatie? “Dit is maatwerk”, geeft Bram de Vrught van QING aan. Daarom ontwikkelden QING en Prespective samen een aanpak om te komen tot een Digital Twin Roadmap.


Een plan dat volledig is toegespitst op de eigen casus en het niveau van de organisatie op het gebied van digitale transformatie. Van het strategische doel tot de concrete vervolgstappen voor hoe de eerste Digital Twin toegepast kan worden in de fabriek. Of als een bedrijf nog niet zo ver is, het in kaart brengen van de eerste stappen richting dat doel.

Bram de Vrught: “We zorgen niet alleen voor een technisch concreet plan, maar ook dat je belangrijke stakeholders meekrijgt in het proces.”

De roadmap geeft inzicht, de weg er naar toe creëert draagvlak
Na een eerste strategiegesprek volgt een Digital Twin Innovatiesessie. “Tijdens deze eerste twee stappen zitten alle stakeholders al aan tafel. Dit zorgt ervoor dat we alles in beeld krijgen én tegelijkertijd werken aan draagvlak. De implementatie van deze technologie vraagt veel van een organisatie, dus het is belangrijk dat iedereen betrokken is bij dit proces”, aldus Bram.Het resultaat van het traject is een op maat gemaakte Digital Twin Roadmap op basis van de eigen wensen, doelen en strategie. Dit plan is volgens QING en Prespective volledig toegespitst op de eigen casus en het niveau van je organisatie op het gebied van digitale transformatie. Het bevat een helder overzicht van de investeringen en wat deze opleveren.

Gino van der Zijde: “Vanuit de strategie beschreven naar concrete vervolgstappen voor hoe je jouw eerste Digital Twin gaat toepassen in de fabriek. Of als je nog niet zo ver bent, het in kaart brengen van de eerste stappen richting dat doel. Zo willen we heel Nederland op de kaart te zetten op het gebied van het toepassen van Digital Twinning.”

Voor meer informatie:
Qing Groep
Westervoortsedijk 73
6827 AV Arnhem
+31 (0)850499600
info@qing.nl
www.qing.nl 

Prespective Software
Hooge Zijde 30B
5625 DC Eindhoven
+31(0) 407676282
info@prespective-software.com 
www.prespective-software.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven