Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
zijn functie als COO is nu vacant

Karel Bolckmans wordt Chief Technology Officer bij Biobest

Karel Bolckmans, momenteel Chief Operations Officer bij Biobest, zal binnenkort de nieuwe functie van Chief Technology Officer (CTO) op zich nemen. Als CTO zal Karel zich richten op de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten alsook op de promotie van deze oplossingen in de markt. Dat betekent dat de functie binnen de C-suite, namelijk die van Chief Operations Officer, volledig gericht op Operations en Supply Chain, vacant is.

Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest, licht toe: “Biobest kent al verschillende jaren op rij een indrukwekkende groei. Een van de sleutelfactoren achter deze sterke groei is een focus op het verbeteren van de leverbetrouwbaarheid en de kwaliteit van onze producten. Als Chief Operations Officer heeft Karel een onschatbare bijdrage geleverd om de hoogste prestatienormen te bereiken. Onze organisatie is nu klaar om een versnelling hoger te schakelen met nieuwe technologieën die de nauwe relaties, die we met onze klanten hebben, versterken en ondersteunen. De sleutelfuncties in onze organisatie moeten steeds nauw afgestemd zijn op onze wereldwijde bedrijfsstrategie. Daarom zullen we enkele veranderingen doorvoeren binnen onze C-suite.”

Aparte focus
De verdere ontwikkeling van nieuwe producten en diensten, alsook de promotie van deze oplossingen in de markt, verdienen nu een aparte focus Karel Bolckmans zal deze verantwoordelijkheid op zich nemen in zijn nieuwe rol als CTO. Vandoorne: "Karel is sinds 1992 actief in de sector van de biologische bestrijding en erelid van de IOBC voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling en acceptatie van biologische bestrijding. Hij en zijn team zullen zoeken naar duurzame technologische oplossingen voor de teeltproblemen van onze klanten. Dit ligt volledig in lijn met de passie van Karel en met het DNA van onze organisatie. De uitbouw van onze bedrijfsactiviteiten, het innoveren van producten en diensten, het ontwikkelen van vernieuwende productiesystemen en tools om onze klanten het best mogelijke technische advies te kunnen geven en nauwe contacten met de markt, ngo's en beleidsmakers zijn de prioriteiten waar de CTO zich op zal richten.”

“Om het proces van constante operationele vooruitgang te consolideren en voort te zetten, stellen we een functie binnen onze C-suite vacant die volledig gericht is op de bedrijfsactiviteiten en de toeleveringsketen. Onze onderneming heeft laten zien dat het toptalent weet aan te trekken en ik ben ervan overtuigd dat we een doorgewinterde uitblinker op deze post zullen kunnen benoemen. Samen met de reeds bestaande C-suitefuncties zullen de nieuwe COO en CTO ons in staat stellen onze strategie verder te ontwikkelen en onze groei op lange termijn te verzekeren. In naam van de volledige C-suite wil ik Karel bedanken voor al zijn inspanningen als COO, ik feliciteer hem en wens hem veel succes in zijn nieuwe rol als CTO.”

Vastbesloten
Karel Bolckmans voegt daar aan toe: “Ik wil de teams die met mij hebben samengewerkt binnen Operations en Supply Chain bedanken voor hun indrukwekkende realisaties. We zijn erin geslaagd om een snelle groei van de productievolumes te combineren met constante verbeteringen op het vlak van betrouwbaarheid, kwaliteit, rendement en klantenservice. Dit was van cruciaal belang om aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen. Onze industrie maakt momenteel een ongeziene versnelling op het vlak van innovatie door, met tal van nieuwe technologieën die gelanceerd worden. Biobest heeft al laten zien dat het vastbesloten is om in de voorste gelederen van deze technologieën te opereren, bijvoorbeeld op het gebied van robotisering en gegevensgestuurde precisielandbouw. Ik ben dankbaar dat ik mag samenwerken met een marktleider in een sector die absoluut cruciaal is voor een wereldwijde overgang naar een duurzamere en klimaatvriendelijkere landbouw. Ik roep onze beleidsmakers dan ook op om ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen vast te stellen. Wij staan alvast klaar om de oplossingen te leveren.” 

Voor meer informatie:
Biobest
Publicatiedatum: