Nederlandse handelsmissie bezoekt Turkse AGF-sector

Turkije is een land van ongekende mogelijkheden. De Stichting Kamer van Koophandel Nederland Turkije organiseerde daarom, samen met RAAD International, een sector brede handelsmissie naar dat land. Van 18 tot en met 21 oktober bezocht een deel van de missie, met de focus op de agrarische sector, een aantal tuinbouwbedrijven en exporteurs in en om de stad Antalya.

"Turkije kan worden opgedeeld in een aantal tuinbouwgebieden waarvan Antalya er een is. Daar tref je met name tomaten, paprika en citrus. Iets noordelijker in de provincie Isparta (de Rozenstreek) kom je, zoals ook op vele andere plaatsen in Turkije, weer meer kersen, appelen en granaatappels tegen. Beide streken werden door de delegatie bezocht waarbij de bedrijven de gelegenheid kregen kennis te maken met een aantal zeer goed geoutilleerde tuinbouwbedrijven", vertelt Anton Filippo van LBP Rotterdam, die deelnam aan de missie.

"Een aantal van die bedrijven doet wel wat zaken met Nederland, soms direct maar vaak ook via Duitse tussenpersonen. Sommigen zijn ook wat voorzichtiger door wat mindere ervaringen uit het verleden. Daarom kwam deze missie op het juiste moment. De groei in de sector is er, er wordt ook al veel horizontaal geteeld en is qua techniek behoorlijk in ontwikkeling. Daarbij niet zelden gesteund door Nederlandse kennis en IT. Zo heeft Ani Tarim, een grote kersenproducent in Isparta, een nieuwe appelverpakkingslijn laten bouwen in Turkije maar aangevoerd met uitsluitend Nederlandse techniek."

"Aan het slot van de missie werd een bezoek gebracht aan de beurs YOREX in Antalya, een voedselbeurs, waar het gezelschap met alle egards werd ontvangen. Het bezoek was zelfs groot nieuws op de nationale Televisie. De eerste kennismaking van de groep Nederlandse bedrijven, importeurs, logistiek- en zakelijke dienstverleners, was hoopgevend maar nodigde tevens uit tot meer. De plannen liggen er om in de zeer nabije toekomst ook andere landbouwgebieden als Mersin te gaan bezoeken om ook de producenten van andere producten te ontmoeten. Dat deze missie naar Antalya een vervolg zal krijgen is geen vraag", besluit John van Wijk van RAAD International.

Voor meer informatie:
RAAD Groep
John van Wijk
T: + 31 180 69 22 11
info@raadbarendrecht.nl

Voor meer informatie:
Anton Filippo
L.B.P. Rotterdam BV
Honderdland 50,
2676 LS Maasdijk
+31 (0)174 530 545
afi@lbp.net
www.lbp.net 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven