Meer Tuta-schade in tomatenteelt Almería in week 42

Het Andalusische Netwerk voor Meldingen en Fytosanitaire Informatie (RAIF) waarschuwde onlangs in zijn wekelijkse rapport over de tomatenteelt in Almería, dat betrekking heeft op week 42 en werd gepubliceerd op 29 oktober, dat er weer meer Tuta Absoluta is gedetecteerd in de provincie.

Net zoals in week 41 (11-17 oktober) is er in 8 van de 10 kassen aanwezigheid van tomaatmineermotten vastgesteld. Maar in week 42 werd bij 1 op de 13 planten en bijna op alle percelen schade geconstateerd, wat meer is dan bij de vorige controle, toen de schade beperkt bleef tot 1 op 20 planten. In week 40 was er nog minder schade, namelijk bij 1 op 29 planten.

Terwijl het vorige rapport meldde dat de schade aan de vruchten minimaal was, geeft het meest recente rapport van RAIF aan dat er bij 1 op de 333 tomaten schade werd vastgesteld. Het aantal percelen met vruchtschade is wel heel beperkt.

De RAIF beveelt de telers aan preventieve maatregelen te nemen om de plaag onder controle te houden, want de klimatologische omstandigheden zijn ideaal voor de ontwikkeling van de tomaatmineermot.

Bron: juntadeandalucia.es / lavozdealmeria.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven