Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

volgens Nederlandse cannabisveredelaar

10 gouden regels voor elke cannabisteler

Dutch Passion is het zaadbedrijf achter de uitvinding van gefeminiseerde zaden, dankzij de intuïtie van Henk van Dalen, de oprichter van het bedrijf. Een dergelijke prestatie is mogelijk geworden door de teeltexpertise die Henk in de loop der decennia heeft opgedaan. Gebaseerd op die passie is het Nederlandse bedrijf doorgegaan met het verbeteren van hun zaden met verschillende genetica van over de hele wereld. Het bedrijf deelt hieronder 10 gouden regels 'voor iedere cannabisteler'.

Zet niet anderen voor je planten 
Het zou voor zich moeten spreken, maar een teler moet gepassioneerd zijn en altijd trots zijn op elke stap van het proces. Dit is het belangrijkste punt. Onthoud dat veel opgewonden mensen in de cannabissector zijn gestapt met de gedachte dat ze snel geld konden verdienen met de idee dat cannabis makkelijk te telen is. Velen van hen zijn uiteindelijk uit de sector gestapt toen ze zich realiseerden hoe moeilijk het is om een teler te zijn. De waarheid is dat ze verliefd waren op het product, maar het proces is waar echte telers gepassioneerd over zijn.

Vertrouw op cannabiskennis en -onderzoek
Veel traditionele telers waren historisch gezien gedwongen om illegaal te telen. Vaak was er een tekort aan professionele teeltstudies, gekwalificeerd personeel en onderzoek. Nu de regulering en het stigma vervagen, verschijnen er in een ongekend tempo academische papers over cannabisteelt. In 2015 waren er 1600 cannabispublicaties, in 2020 waren dat er 2300. Dat is een duidelijk teken van een opwaartse trend in cannabisonderzoek.

Werk met de beste cannabisgenetica
Telers moeten natuurlijk veel kennis hebben van cannabis en hoe je het het beste kunt telen. Toch kun je de beste teler ter wereld zijn, maar je zult geen goede resultaten kunnen behalen met cannabiszaden van lage kwaliteit. De hele teeltscene kan aanvoelen als een soort wildwest, maar je kunt nog steeds gerenommeerde en betrouwbare bedrijven vinden waarvan de genetica gegarandeerd van hoge kwaliteit is. "Je kunt de beste soorten niet per ongeluk creëren," legt Mahmoud Hanachi hoofd genetica van Dutch Passion Seed Company uit. "Beginnen met de beste kwaliteit genetica is absoluut essentieel. Het verbeteren van de kwaliteit en consistentie door elke generatie heen is van vitaal belang, vooral wanneer je zaden levert aan commerciële telers met een hoog profiel en een licentie."

Overtreed geen wetten, behoud het vertrouwen dat in u is gesteld
De cannabissector staat nog in de kinderschoenen en steeds meer landen springen op deze groene wagen. Niemand wordt echter geboren terwijl hij alles weet en de ervaring in Canada en vele staten in de VS heeft aangetoond dat de regelgeving moet worden bijgewerkt of gewijzigd. Het is dus van het grootste belang dat elke teler op de hoogte blijft van de regelgeving en deze strikt naleeft, waarbij transparantie en eerlijkheid altijd bovenaan de prioriteitenlijst staan. Helaas moeten cannabistelers nog een stapje verder gaan vanwege het stigma waarmee de plant de afgelopen eeuw te maken heeft gehad.

De oogst nadert in de teeltfaciliteit

Voorkom gezondheids- of veiligheidsproblemen voor je planten
Bij het telen van medicinale cannabis gaat het om het produceren van zuivere duurzame medicijnen uit biomassa. Dit betekent dat deze medicijnen consistent dezelfde effecten en resultaten moeten geven; net als je gemiddelde paracetamol, zeg maar. Omdat deze medicijnen van planten worden gemaakt, is het van cruciaal belang dat deze planten zo worden geteeld dat er een bijna onbeduidende variatie is tussen oogstcycli. Microklimaatvariaties, ongedierte, toezicht, enzovoort, kunnen allemaal de kwaliteit van de plant en uiteindelijk de inkomsten van een cannabisoperatie in gevaar brengen.

Jouke, Eric & Mahmoud van Dutch Passion maken zich klaar om een teeltinstallatie te bezoeken

Test, test, test en optimaliseer je teelt
Het kan nooit kwaad om het belang van gegevensverzameling en -interpretatie te benadrukken. Hoe hoger de kwaliteit, hoe hoger de opbrengst van een teler. Door tijdens cycli gegevens te verzamelen, kunnen telers een grondiger inzicht krijgen in wat werkt en wat niet werkt in hun strategie. Het doel is om altijd te verbeteren en ervaringsleren en dataverzameling zijn de manier om dat te bereiken.

"Als je serieus bent over zeer gerichte cannabisteelt, elitaire genetica en hoge cannabinoïde niveaus dan is er geen echt alternatief," volgens Mahmoud Hanachi. "Je moet alle beschikbare middelen gebruiken om de beste in de branche te zijn. Dat omvat laboratoriumtests, weefselkweeklaboratoria, terpeenprofilering en andere onderzoeksinstrumenten."

Investeer in teeltapparatuur van hoge kwaliteit
De cannabissector maakt enorme sprongen voorwaarts op het gebied van technologische vooruitgang, niet alleen voor zichzelf, maar voor de tuinbouwsector als geheel. Dit komt ook omdat cannabis een zeer waardevol gewas is, dus is het zinvoller om de grenzen op te zoeken om de opbrengst en kwaliteit op te drijven. Nieuwe technologieën en innovaties zullen in een relatief snel tempo blijven komen en nieuwe spelers kunnen daarvan profiteren ten opzichte van spelers die oudere technologieën gebruiken. Daarom is het van cruciaal belang om te investeren in apparatuur van hoge kwaliteit waarmee een cannabisbedrijf aan de hoogste normen kan voldoen. De uitgaven kunnen op korte termijn aanzienlijk zijn, maar ze zijn het zeker waard voor de levensvatbaarheid van het bedrijf op de lange termijn.

Teel biologisch voor producten van de beste kwaliteit
Veel cannabistelers gaan in de richting van biologische certificeringen voor hun gewassen, vooral in de VS. Het biologische label wordt door consumenten als steeds waardevoller gezien en kan de prijs per pond opdrijven. Er zijn veel verschillende manieren om ervoor te zorgen dat een cannabisteelt zo biologisch mogelijk is; men kan bijvoorbeeld regeneratieve tuinbouw bedrijven of het gebruik van conventionele gewasbeschermingsmiddelen vermijden en alleen vertrouwen op nuttige insecten. Botweg gezegd is kwaliteit veel belangrijker dan het maximaliseren van de opbrengst als een teler zijn klanten tevreden en loyaal wil houden.

Houd de markttendensen in het oog
Het opzetten van een cannabisteelt is een zeer intensieve, tijdrovende bezigheid. Tegen de tijd dat een teler daar doorheen is en zijn eerste oogst binnenhaalt, kan de markt subtiel anders zijn dan toen de bouw van de faciliteit begon. Daarom is het van cruciaal belang om met een bedrijfsplan te komen dat kijkt naar toekomstige trends en dat in staat is om de markt op de best mogelijke manier te raken.

Onthoud dat duurzaamheid schaalbaarheid creëert
De cannabissector zit vol met verhalen van bedrijven die groter worden en uitbreiden omwille van het uitbreiden. Maar, zoals een oud gezegde luidt: hoe sneller ze komen, hoe sneller ze vallen. De schaalvergroting van een bedrijf zal alleen succesvol zijn als de operationele fundamenten duurzaam zijn.

Voor meer informatie:
Dutch Passion
Hoogoorddreef 133
1101BB Amsterdam
+31 (0)20 567 39 00
sales@dutch-passion.com   
dutch-passion.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven