Nederlands koninklijk paar op tuinbouwtoer in Golfregio

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima waren gisteren aanwezig bij de Nederlandse nationale dag tijdens World Expo 2020 in Dubai. Ook bezochten zij de kas van Pure Harvest in Abu Dhabi en daar deed de koning een opvallende uitspraak.

Vervolgens werd het Nederlands paviljoen geopend op de wereldtentoonstelling. Op social media delen diverse aanwezigen trots hun beelden van hun ontmoeting met het koninklijk paar. 

Het koninklijk paar wordt begeleid door minister De Bruijn voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Minister De Bruijn leidt gelijktijdig een handelsmissie naar de VAE.

Op bezoek in de kas proefde het koningspaar tomaten. Daarbij deed de koning een opvallende uitspraak, zo valt te lezen in een verslag van Blauw Bloed. Koning Willem-Alexander stelde namelijk vast de tomaten 'veel smakelijker zijn dan die uit het Westland komen of kwamen.' Een referentie naar de Wasserbombecrisis. De tomaten uit de Abu Dhabi bevatten, zo staat in het verslag, veertig procent meer suiker. Dat zou het succes van de rode groente verklaren, zo kreeg de koning te horen. 

Bron: Rijksvoorlichtingsdienst / Blauw Bloed


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven