VEK Adviesgroep viert 50-jarig jubileum

VEK Adviesgroep uit Honselersdijk bestaat 50 jaar. Het adviesbureau begeleidt ondernemers in de glastuinbouw om hun groei en ambitie te verwezenlijken door te adviseren bij ontwerp en uitvoering voor grootschalige tuinbouwprojecten. Het bedrijf, in 1971 gestart als eenmanszaak, gevestigd in een woonkamer in Maassluis met focus op Verwarming, Elektra en Kassen, is uitgegroeid tot een internationale onderneming met vakspecialisten.

Oprichter Hans Vis stond met zijn koffers al gepakt om in dienst te treden bij een organisatie in Engeland, toen hij werd gevraagd enkele klussen op te pakken: “Dat ik VEK begonnen ben was pure noodzaak. Mijn werk voor de Wereld Voedsel Organisatie (F.A.O.) hield op en de vraag was ‘Wat ga ik nu doen?’ Ik had al ja gezegd op de baan in Londen, toen er wat aanvragen binnenkwamen: ‘Wil je dit even doen?’, ‘Kan je hierbij helpen?’. Binnen de kortste keren had ik vier man aan het werk en was het noodzaak dit serieus aan te pakken, met VEK als resultaat.”

Oprichter Hans Vis tussen Pascal van Oers en Willem Nat

Meebewegen
In de afgelopen decennia heeft het bedrijf diverse ontwikkelingen doorgemaakt en is vooral blijven meebewegen met de markt. De huidige directie Willem Nat en Pascal van Oers, respectievelijk vanaf 1999 en 1998 betrokken bij VEK, zijn vooral trots op waar ze vandaag de dag staan. “Wat wij de afgelopen halve eeuw bereikt hebben, was alleen maar mogelijk door de toewijding en het harde werk van iedereen binnen VEK Adviesgroep.”

“De manier van zakendoen is in de loop van de jaren wel enigszins veranderd”, vertelt Willem. “Waar vroeger het zakendoen vooral plaatsvond met Nederlandse (familie)bedrijven die wilden uitbreiden, zijn het tegenwoordig internationale bedrijven die belangstelling hebben voor de opzet van kasprojecten, maar nauwelijks kennis hebben van telen of het opzetten van een bedrijf.”

Pascal zegt: “Vroeger zat ik regelmatig bij de teler aan de keukentafel met een groot papieren vel uitgerold en ging ik met een hele dikke stapel papier naar het gemeentehuis voor het indienen van een aanvraag. Door digitalisering kunnen de diensten in Nederland, gericht op bedrijfsontwerp, begrotingen, vergunningen, subsidies, bestekken en aanbesteding, een stuk efficiënter ingezet worden en dat is wel zo prettig werken”.

Blik op de toekomst
VEK Adviesgroep is een bedrijf met professionals die allemaal hart voor hun vak en de tuinbouwsector hebben, aldus Willem. "Wij vinden het te gek om te werken aan complexe vragen van de klant en om de puzzel zo efficiënt mogelijk te leggen. De passie voor het vak en de sector is de gezamenlijke drijfveer om te blijven groeien en innoveren."

“Nieuwe innovaties worden op de voet gevolgd, vervolgt hij. "En we blijven investeren in de ontwikkeling van ons bedrijf en het personeel. Er liggen diverse kansen op het gebied van specialistische projecten met hoge investeringen, verticaal telen en totaalprojecten vanaf een idee tot aan de afzet.”

“Grootschaligheid zal doorzetten maar ook zie ik niche-spelers met unieke product-marktcombinaties“, zegt Pascal. “We volgen nauw de ontwikkelingen op het gebied van automatisering, robotisering en autonoom telen en welke invloed dat zal hebben op de wijze waarop we kasprojecten opzetten. Als VEK Adviesgroep blijven wij anticiperen op behoeftes en verwachtingen vanuit de markt. Zo kunnen wij altijd en overal inspelen op wereldwijde veranderende situaties en de kwaliteit bieden die de klant van ons verwacht.”

V.l.n.r.: Hans Vis, Willem Nat, Pascal van Oers, Edward Verbakel, Koen Brabander, Henk Verbakel

Atrium Agri
In 2020 is VEK Adviesgroep aangesloten bij Atrium Agri, een samenwerkingsverband van onafhankelijke bedrijven, opgericht door Henk Verbakel, Koen Brabander en Edward Verbakel. Door het delen van kennis, inkoopkracht en R&D kan er beter worden ingespeeld op de snelle veranderingen in de internationale glastuinbouw.

“Wij zijn heel blij met VEK Adviesgroep als partner”, zeggen de grondleggers van Atrium Agri. “VEK heeft een berg aan kennis en ervaring, is onafhankelijk en krijgt veel vertrouwen van zijn klanten. VEK levert een grote bijdrage aan het kennisniveau binnen Atrium Agri. Als Atrium Agri willen wij een krachtig platform zijn en een totaaloplossing bieden op het gebied van duurzame voedselproductie. Die projecten beginnen met een gedegen ontwerp waar de kennis en expertise vanuit VEK Adviesgroep aan de basis staat.”   

Voor meer informatie:
VEK Adviesgroep
info@vek.nl 
www.vek.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven