Nederland en Verenigde Arabische Emiraten verstevigen economische samenwerking

Nederland en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) richten een gezamenlijke commissie op om de economische samenwerking verder te versterken. Minister De Bruijn (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en minister Al Zeyoudi (Buitenlandse Handel) van de Emiraten ondertekenden dinsdag een overeenkomst hierover in het Nederlands paviljoen op de Expo 2020 Dubai.

De gezamenlijke economische commissie, onder leiding van de betrokken ministers, komt elke 2 jaar bijeen, samen met vertegenwoordigers van bedrijven, kennisinstellingen en overheden uit beide landen.

Nederland ziet veel zakelijke kansen in de Golfregio, onder meer voor de (glas)tuinbouw. 


Minister De Bruijn en minister Al Zeyoudi

Bedrijfsleven verwelkomt overeenkomst
Het bedrijfsleven onderstreept het belang van de overeenkomst voor de economische betrekkingen met de VAE. Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW: “Nederland en de VAE kennen een langdurige handelsrelatie. Zo zijn de VAE de grootste handelspartner voor ons land in de regio. Het is daarom belangrijk dat we onze economische banden verder verbreden en verdiepen. Het Nederlands bedrijfsleven verwelkomt daarom deze nieuwe overeenkomst. Ons land kan met zijn unieke expertise op het gebied van water, energie en voedsel een cruciale rol spelen bij het oplossen van een aantal van de problemen waarmee de VAE momenteel worden geconfronteerd. Maar de impact is groter. Door samen te werken, kunnen bedrijven uit beide landen ook bijdragen aan de grote mondiale vraagstukken van vandaag.”

Gisteren en vandaag is minister De Bruijn samen met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima op bezoek op Expo 2022 Dubai.

De Bruijn leidt gelijktijdig samen met zakelijk missieleider Ingrid Thijssen een handelsmissie naar de Expo en de VAE. Vijftig bedrijven uit Nederland nemen hieraan deel. Ze zijn actief in de sectoren water, duurzame energie, voedsel, stedelijke inrichting of logistiek. De handelsmissie staat in het teken van duurzame stedelijke ontwikkeling. Op de nationale dag op 3 november opent de Koning officieel het Nederlandse paviljoen op de Expo.

Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven