Semi-automatisch wegen voor lagere kosten en meer efficiëntie

Yamato introduceert speciaal voor vertical farming en teelt op water een speciaal ontworpen voor deze markt mobiele weeg- en sorteerband die het wegen van kruiden en bladgroenten automatiseert. Het systeem luistert naar de naam TSD-N3.


De TSD-N3 weegtransportband

"We zagen de stijgende arbeidskosten en realiseerden ons dat dit anders kon. Met onze TSD-N3 geloven we dat we de effici├źntie kunnen verbeteren en de hoeveelheid handarbeid kunnen verminderen," aldus het team van Yamato. Yamato is een in Japan gevestigde fabrikant van weegbanden voor o.a. bladgroenten en kruiden.

"Met de nieuwe TSD-N3-serie kunnen we niet alleen zorgen voor een verhoging van de opbrengst en veiligheid, maar ook bijdragen aan duurzame processen. Het systeem maakt het mogelijk grondstoffen te besparen en beperkt de hoeveelheid afval."

De weegbanden zijn te koppelen aan bijvoorbeeld verpakkingsmachines. 


Het bedieningspaneel

Geschikt voor "grotere maten groenten" en extra mobiel
Bepaalde kenmerken van kruiden en bladgroenten, zoals langstelige kruiden, kunnen niet gemakkelijk worden bewerkt op combinatieweegschalen met meerdere koppen, aldus het Yamato team uit. De halfautomatische machine van het bedrijf zou hiervoor wel 'zeer geschikt' zijn.

De TSD-N3-serie is uitgerust met zwenkwielen. Dit zorgt voor extra mobiliteit en het systeem kan gewoon in het dichtstbijzijnde stopcontact worden gestoken om het aan te zetten. Zo kan het systeem overal op afstand worden gebruikt.

Voor meer informatie:
Commercial Weighing Solutions
Yamato Scale Co., Ltd.
export3@yamato-scale.co.jp
www.yamato-scale.co.jp


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven