Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse teler teelt mini-komkommer

De Italiaanse teler F.lli Facchini teelt diverse kasgroenten in het Zuid-Italiaanse Apulië. Nieuw is een mini-komkommer, bestemd voor markten in Noord-Italië. 

De gebroeders Facchini telen het Minuto-ras van het zaadbedrijf TSI Italia op een areaal van 1 hectare. Van mei tot en met september brengt het bedrijf 200 ton minikomkommers op de markt. De groente wordt voornamelijk in verschillende supermarktketens in Midden- en Noord-Italië verkocht in verpakkingen van 750 gram.

"De Minuto komkommer van TSI Italia is zeer productief. De dunne schil is perfect eetbaar, de minikomkommer is nooit bitter en het vruchtvlees is zoet, knapperig en sappig", vertelt Pietro Facchini.

De gladde, pitloze minikomkommerhybride is geschikt voor de kas- en tunnelteelt. "De groente is perfect cilindrisch, 10-14 cm lang, glad en met een glanzende, groene kleur. Bovendien is de minikomkommer goed houdbaar, een aspect dat heel belangrijk is voor de supermarktketens. De plant is open en compact, met zeer korte internodiën en zeer productief."

Het resistentiepakket van Minuto is als volgt: HR: Px/Cca/Ccu – IR: CMV.

Het teeltbedrijf is GlobalGAP gecertificeerd en heeft een areaal van ongeveer 15 hectare, waarvan 10 hectare kassen. De teelttechnische kant van het bedrijf is in handen Pietro Facchini, een landbouwkundige met academische knowhow die zijn onderzoeksactiviteiten direct toepast op de gewassen in de kassen van het bedrijf.

Voor meer informatie:
Pietro Facchini
Azienda Agricola F.lli Facchini
C.da Lama Martina
70056 Molfetta (BA) – Italië
+39 329 617 0677
pietrofac@gmail.com

Publicatiedatum: