Oppy gaat eerste samenwerking met vertical farm aan

UP Vertical Farms is een nieuw indoor teeltbedrijf dat binnenkort de eerste contactloze indoor, high density vertical farm in gebruik zal nemen voor de teelt van babyleaf. Het bedrijf, dat werd opgericht door Fresh Green Farms, zal de eerste fase van het project in het voorjaar van 2022 onthullen met de doelstelling om in 2023 uit te groeien tot volgens het bedrijf zelf ''s werelds grootse en meest duurzame vertical farm.' 

Het team van UP Vertical Farms heeft de afgelopen jaren besteed aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën om gewassen te kunnen telen die 350 keer hogere opbrengsten opleveren dan bij toepassing van conventionele teeltmethoden door gebruik te maken van een geavanceerde, high-density teeltoplossing die een minimale impact op het milieu heeft. 

"Vertical Farming is de toekomst van de tuinbouw en we zijn dan ook enthousiast om dit naar een hoger niveau te tillen en consumenten vanaf volgend jaar groenten te leveren die nog beter smaken en bovendien langer houdbaar zijn," vertelt Bahram Rashti, medeoprichter van UP Vertical Farms. "Ons volledig geautomatiseerde systeem maakt het mogelijk om opbrengsten te verhogen, de teeltcyclus te versnellen en de kwaliteit te beheersen voor de productie van de meest duurzaam geteelde, lokale groenten."

De broers Shahram en Bahram Rasshti, medeoprichters van UP

UP Vertical Farms zal de eerste fase van haar activiteiten in Lower Mainland, British Columbia, in het voorjaar van 2022 uitrollen. Het bedrijf rekent op een productie van net iets minder dan 1 mln kilo, ofwel 6,3 mln zakken, sla per jaar. Door de uitbreiding die in 2023 gepland staat, zal dit aantal verviervoudigen, waarmee UP Vertical Farms zich de grootste vertical farm ter wereld zal kunnen noemen. 

Als eerste 'hands-free' vertical farm in Canada is UP Vertical Farm volledig geautomatiseerd, van het zaaien tot het oogsten, in een gecontroleerde omgeving waarin luchtvochtigheid, temperatuur, watergift, licht en voedingstoffen geheel aangepast zijn om de kwaliteit van iedere plant te optimaliseren. Bij UP Vertical Farms komen de bladeren nooit in contact met mensenhanden. In tegenstelling tot traditionele vollegrondsgewassen worden ze in een gecontroleerde binnenomgeving op water geteeld waardoor er geen chemische middelen nodig zijn om de gewassen te beschermen. 

UP Vertical Farms claimt dat ment 99% minder grondoppervlak, 99% minder water, 99% minder meststoffen en 95% minder plastic voor verpakkingen gebruikt maar ondertussen wel een 350 maal hogere opbrengst haalt, zonder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen voor haar lokaal geteelde jonge bladsla. Daarnaast zullen de gewassen van UP jaarrond worden geteeld in een teeltcyclus van 13 tot 21 dagen met gebruikmaking van gerecycled CO2 en bedrijfseigen verlichtingstechnologie die 'maatwerk' op het gebied van brixwaarden en smaakprofielen mogelijk maakt.

"We zijn enthousiast om ons op het terrein van vertical farming te begeven en onze retailpartners nieuwe mogelijkheden te bieden," vertelt Aaron Quon, directeur Greenhouse and Canadian Category Development. 

Er zal een verscheidenheid aan voedzame ready-tot-eat-slamelanges van UP beschikbaar zijn, van rucola tot botersla, voor het bereiden  van salades, broodjes en garnituren. UP Vertical Farms beschikt daarnaast over het unieke vermogen om de verpakkingen geheel aan de individuele wensen van retailers of restaurants aan te passen. Aangezien de gewassen volgens een geautomatiseerde cyclus van 13 tot 21 dagen worden geteeld, kunnen melanges op elkaar worden afgestemd en soorten tegelijk worden geteeld. Dankzij een samenwerking met Oppy kunnen consumenten bladgroenten van UP in de loop van 2022 bij een groot aantal  retailers kopen. 

Voor meer informatie: 
Kelsey Van Lissum
Oppy
Tel: +1 (604) 461-6779
kelsey.van.lissum@oppy.com
www.oppy.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven