"ons product komt nooit in aanraking met mensenhanden"

Nieuwe Amerikaanse miljoenenkas officieel geopend

Na jaren van planning en ontwikkeling is de € 14 mln kostende kas van Greenswell Growers in Goochland, Virginia,

Op 29 oktober is een 14 miljoen euro kosten kas geopend voor Greenswell Growers in Goochland, in Virginia. In de kas zullen bladgroenten op water worden geteeld. 


Alle foto's zijn afkomstig van: Greenswell Growers' Facebook

Door meer lokaal te telen worden de toeleveringsketens verkort, waardoor de producten vers bij de consument aankomen, en wordt de impact op het milieu verminderd, wat een van de doelen is van de nieuwe kas van het bedrijf. Bovendien is de kas uitgerust met hightech systemen, zoals klimaatbeheersing en geautomatiseerde waterrecycling, zodat de omstandigheden voor het telen van de bladgroenten zo optimaal mogelijk zijn.

Een veranderende sector
"De tuinbouwsector in de VS, die een zeer traditionele, op grondstoffen gebaseerde sector is, ondergaat een transformatie die ruwweg meer dan vijf jaar geleden is begonnen," schetste Chuck Metzgar, voorzitter van de raad van bestuur van Greenswell Growers, tijdens de opening de verandering van de sector.Met die transformatie realiseerde Greenswell Growers zich dat het zelf ook moest transformeren. Zo werd de nieuwe kas langzaam geboren: op 11 augustus 2020 werd de nieuwe commerciële kas met een verwachte opbrengst van bijna 1,6 miljoen kilo bladgroenten aangekondigd, en nu, iets meer dan een jaar later, zijn de eerste gewassen geplant en is de kas volop in gebruik.

"Wij willen deel uitmaken van die transformatie omdat we konden zien waar de sector naartoe ging. Dus telen we op commerciële schaal voor retailers en consumenten, op basis van twee of drie belangrijke componenten: één is dat we de best mogelijke plant voor consumenten willen telen, en we doen dat op duurzame wijze met de hoogste mate van veiligheid, en het verlengen van de houdbaarheid van de producten die in de koelkast van de consument terechtkomen. Dit product, van het zaadje tot uw en mijn koelkast, zal nooit in aanraking komen met mensenhanden."

Voor meer informatie:
Greenswell Growers
www.greenswellgrowers.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven