Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eva van der Plas nieuwe voorzitter jubilerend European Sprouted Seeds Association

Begin oktober hield de European Sprouted Seeds Association (ESSA) haar jaarlijkse (virtuele) evenement. De vereniging vierde er haar 10-jarig jubileum als netwerk van de kiemgroentesector.

Het jaarlijkse evenement, dat dit jaar openstond voor alle geïnteresseerde partijen uit de levensmiddelensector, ging uitgebreid in op het traject en de prestaties van de sector sinds de EHEC-crisis in 2011 en brainstormde over de impact van de EHEC-crisis op de sector en over toekomstige beleidsontwikkelingen die nodig zijn om de groei en de erkenning van de sector ondersteunen.

Ook stond het evenement in het teken van een aantal aspecten die te maken hebben met duurzaamheid, zoals de doelstellingen van de “Van boer tot bord”-strategie en het beleid van de Europese Commissie en de verschillende lidstaten inzake plastic verpakkingen.

Bij de sessies waren twee gastsprekers betrokken, die de sector een kritisch overzicht gaven van het beleid voor kunststofverpakkingen van de Europese Unie en de verschillende lidstaten, maar ook van duurzame en innovatieve teelt in gecontroleerde omgevingen. De gastsprekers waren Nicola Pisano, directeur Duurzaamheid en Gezondheid bij Freshfel Europe, en Thomas Zoellner, mede-oprichter en secretaris-generaal van FarmTech Society.

Tijdens de editie van dit jaar kwam een breed scala aan onderwerpen aan bod, van de prestaties van de sector in de afgelopen 10 jaar tot het aspect duurzaamheid en de prioriteiten voor de toekomst. Op het evenement werd ook het einde van het mandaat van Michal Stanek (Uniflora, Polen) als bestuurslid aangekondigd. Hij vervulde die functie 5 jaar, waarvan 3 jaar als voorzitter van de vereniging.

"Sinds de oprichting van ESSA in 2011 hebben de leden hard gewerkt om de sector er weer bovenop te helpen na de EHEC-crisis en die vervolgens beter en sterker te maken", vertelde Michal Stanek. "Nu moet de sector blijven werken aan verdere verbeteringen. Tot dusver heeft ESSA zich vooral gericht op voedselveiligheidskwesties. Maar tijdens de crisis heeft de vereniging zich ook beziggehouden met een breder spectrum aan onderwerpen, zoals crisispreventie en -beheer."

Nieuwe voorzitter
De conferentie werd voorafgegaan door de statutaire jaarlijkse algemene vergadering, waar een nieuw bestuurslid werd benoemd. Na een elektronische stemprocedure op 21 oktober verwelkomde het bestuur van ESSA Xi Wang, de supply chain manager bij Evers Specials.

Naar aanleiding van zijn benoeming zei Xi Wang: "Ik kijk ernaar uit om met mijn technische expertise op het gebied van de toeleveringsketen en de productie van zaden voor kiemgroenten een bijdrage te kunnen leveren aan de activiteiten van de vereniging. Ik heb er alle vertrouwen in dat de ervaring die ik heb opgedaan bij de dagelijkse operationele activiteiten van Evers Specials, tijdens de opleidingsmissies voor de producenten van kiemgroenten in China en Myanmar en bij de audits die zijn uitgevoerd door DG Sante in China in 2014, zal bijdragen aan het succes van de vereniging."

Na de verkiezingen benadrukte Eva van der Plas (op foto), de nieuw gekozen voorzitster van ESSA: "De vereniging zal de komende jaren de belangen van haar leden blijven behartigen als vertegenwoordigend orgaan binnen de Europese Unie om soepele en duurzame operaties in de hele toeleveringsketen te waarborgen."

Voor meer informatie:
European Sprouted Seeds Association
info@sproutedseeds.eu  
www.sproutedseeds.eu 

Publicatiedatum: