Beekenkamp Verpakkingen presenteert efficiëntere kweekplaat

Tholen - Voor het transport van jonge groenteplanten van opkweker naar productiekweker was er tot nu toe alleen de kweekplantenbak en de kweekplaat 60×40 cm. Beide oplossingen zijn prima geschikt wanneer je met de juiste karren werkt, maar zeker in piekperioden wordt er ook veel gebruik gemaakt van Deense karren.

Tot nu toe was er nog geen passende kweekplaat voor dit type kar, met als gevolg inefficiënt transport, onnodig hogere kosten en grote kans op productschade tijdens transport. Los laden op de kar is vanwege toenemende strenge hygiëne-eisen steeds meer ongewenst. Dus komt Beekenkamp Verpakkingen nu met de 50x30 cm kweekplaat.

“Deze kweekplaat kan zo op de Deense kar, je kan er zo op telen, bijvoorbeeld met steenwolblokken,” vertelt Aart Jan Bos. “Je kan er diverse groenten op telen, maar ook andere producten: ook geperste potten bijvoorbeeld. Alles wat op een Deense kar vervoerd kan worden, kan je erop zetten, en dan makkelijker pakken en vervoeren.”

Gipmans is een van de opkwekers die er een flink aantal heeft besteld. “Zij gaan daar de steenwolblokken op inrapen vanaf de vloer, en dan op Deense karren zetten. Zo kan de klant er dan ook meerdere planten per keer vanaf halen en planten.”

Prima geschikt voor transport dus, maar je kan er zelfs ook op telen, dat doen ze bijvoorbeeld in Canada en Australië. “Daar maken ze gebruik van het eb- en vloedsysteem.” Dat kan in die landen, omdat het hele systeem daarop is ingericht. “In Nederland is het vaak nog eerst op de vloer, dan oprapen, selecteren en dan uitleveren – dat laatste gebeurt steeds meer met Deense karren.”

Voor meer informatie:
Aart Jan Bos
Beekenkamp Verpakkingen B.V.
Korte Kruisweg 157
2676 ZG  Maasdijk
+31 (0) 613981160
AartJan.Bos@beekenkamp.nl 
www.beekenkamp.nl/verpakkingen


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven