"Water wordt een minstens zo grote opgave als energie'

Theo Ammerlaan heeft onlangs afscheid genomen van het bestuur van Greenport West-Holland. In een interview met de Greenport stelt hij: “Water is een minstens zo grote uitdaging voor de tuinbouw als energie.” Ook vertelt hij dat hij nog teler blijft. "Mijn zoon is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, en hij vindt het wel prettig het telen aan mij over te laten. Dat doe ik met veel plezier, en in een vrije rol."

Theo, waarom ben je gestopt als voorzitter van Glastuinbouw Nederland regio Oostland?
“Ik was voorzitter van Glastuinbouw Nederland regio Oostland en van LTO Noord Glaskracht regio Midden Zuid-Holland. Dat heb ik zeven jaar gedaan. Vanuit die functie als voorzitter van Glastuinbouw Nederland regio Oostland was ik sinds enkele jaren ook bestuurslid van Greenport West-Holland. Volgend jaar word ik 70. En het is mooi geweest.”

Hoe kijk je terug op je jaren als bestuurslid?
“Het was in het begin zoeken. Zo is Glastuinbouw Nederland regio Oostland een fusie tussen de regio’s Pijnacker-Nootdorp/Lansingerland en Zuidplas/Waddinxveen. Dan moet je elkaar vinden. En ook binnen Greenport West-Holland was het even zoeken. Ik zit er namelijk niet als ondernemer, maar als bestuurder (vertegenwoordiger) van een glastuinbouworganisatie.”

Wat heb je bereikt binnen het Greenport-bestuur?
“Al jaren roep ik dat water voor de glastuinbouw een minstens zo grote uitdaging is als Energie. Dat zijn echt de grote thema’s voor de toekomst. En we moeten op zoek naar grote oplossingen, onder meer op het gebied van de beschikbaarheid van water.”

Je wordt opgevolgd door Ilone Ammerlaan. Val je nu in een zwart gat?
“Haha. Nee, ik blijf teler. Dat was immers altijd mijn hoofdtaak. Mijn zoon is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, en hij vindt het wel prettig het telen aan mij over te laten. Dat doe ik met veel plezier, en in een vrije rol. En dat is wel zo prettig als je twaalf kleinkinderen hebt.”

Tekst: Greenport West-Holland, Foto: archief GroentenNieuws


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven