“Hoe kunnen we geothermie tot grote hoogte laten reiken?”

Brancheorganisatie Geothermie Nederland is deze maand in Den Haag  uitgenodigd door de vaste Kamercommissie Economische Zaken en Klimaat van de Tweede Kamer om te praten over de SDE++. Het gesprek vond plaats op 7 oktober en was live te volgen. De opname is nu terug te bekijken.

Geothermie Nederland vroeg, zo deelt men in een begeleidend bericht, nadrukkelijk om beter passende financiële ondersteuning in de SDE++. En om betere ondersteuning met kaders & vergunningsverlening vanuit de overheid.

Het gesprek gaf volop ruimte om duidelijk te maken waarom geothermie onmisbaar is in de warmtetransitie en welke acties de sector onderneemt. De Kamerleden hadden zelf ook diverse vragen, op het gebied van veiligheid, ervaringen in andere landen en technologische ontwikkelingen.

Bij de Kamerleden was enthousiasme te proeven: ‘Hoe kunnen we geothermie tot grote hoogte laten reiken?’ Hans Bolscher was daarin duidelijk: 'Wat kan en niet kan is een kwestie van politieke wil. Een aparte openstelling van de SDE alleen voor grootschalige warmteprojecten zou bijvoorbeeld mogelijk zijn. Er zijn geen wettelijke beperkingen om niet tot creatieve oplossingen te kunnen komen.’

Bron: Geothermie Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven