Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"teeltstrategie verder finetunen"

Derde rondje komkommer met nieuw LED-armatuur

Eén belangrijke les uit proeven met nieuw LED-armatuur leerde Ary de Jong al. De grafiek voor absoluut vocht móet aan. Recent is hij gestart met een derde rondje komkommers, een belichte winterteelt met volledige LED Climalux lampen, de CLX V1000, zo deelt HortiTech op LinkedIn. Er valt namelijk nog veel te leren en te finetunen.

Het Climalux-armatuur is een ‘full-spectrum’ licht armatuur dat is uitgerust met een ventilator. Die ventilator helpt de lamp koelen en drukt de lucht verticaal van boven naar beneden. Hierdoor ontstaat een constante luchtbeweging in de kas. “Dat is anders dan bij de traditionele manier van telen zoals je nu nog vaak ziet", vertelde Ary eerder dit jaar. "Dit armatuur vergt een andere manier van telen. Dat ben ik nu aan het ontdekken. Ik word met veel nieuwigheden geconfronteerd en je zou zelfs kunnen zeggen dat ik hierdoor, ondanks mijn teeltervaring, eigenlijk best wel lijk om de telers waarop HortiTech zich doorgaans richt in haar trainingen.” Lees hier het hele interview terug. 

Voor meer informatie:
Ary de Jong
HortiTech
ary@horti-tech.com  
www.horti-technology.com 

Climalux
info@climalux.nu 
www.climalux.nu