BLE-update Duitse groothandelsmarkten week 42

Veel lokaal klasse 2 aanbod en grote Spaanse aanvoer drukt paprikaprijs

De Spaanse paprika-aanvoer breidde zich vorige week duidelijk uit en vormt inmiddels de basis van het paprika-assortiment op Duitse groothandelsmarkten. De voorheen dominerende Nederlandse partijen verloren aan betekenis en ook de kwaliteit was niet altijd meer overtuigend aan het staartje van het seizoen. Hetzelfde geldt voor Belgische paprika's  zo is te lezen in het nieuwste BLE-markt- en prijsrapport.Waar Spanje inmiddels domineert, kwamen er vanuit Turkije vorige week enkel groene en rode paprika's. Poolse paprika's evenals de eerste Marokkaanse importen speelden op verschillende groothandelsmarkten een aanvullende rol.

Er waren volgens BLE-analisten opvallend vaak klasse II-aanbiedingen uit Duitsland, Nederland, België en Polen te vinden, wat zich vanzelfsprekend een negatief effect op de prijzen had. Over het algemeen kon de vraag zonder problemen ingevuld.

De Spaanse aanvoer was wel vrij groot, waardoor de prijzen daalden. In Berlijn waren meestal de Poolse paprika's verantwoordelijk voor de prijsverlagingen: deze kostten slechts 5 tot 7 euro per karton van 5 kg en trokken hierdoor de prijzen van de concurrentie naar beneden.

Sla
Kropsla uit Belgische kassen werd vorige week tijdelijk duurder. Aan de ene kant had de kwaliteit van het aanbod zich verbeterd, aan de andere kant nam de kwaliteit van de Duitse partijen juist af, waardoor de klanten liever voor het Belgische aanbod kozen.

Komkommers
Het seizoen van de Belgische, Nederlandse en Duitse partijen loopt ten einde, de aanvoer beperkte zich aanzienlijk. De vraag was niet bijzonder groot en kon zonder problemen gedekt worden.

Tomaten
Bij de trostomaten vulden voornamelijk Albanese, Poolse en Duitse tomaten het assortiment aan dat door de Nederlandse en Belgische partijen bepaald werd. Bij de vleestomaten arriveerden de eerste Marokkaanse importen die de dominerende Belgische partijen vergezelden.

Bron: BLE


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven