Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Cannabiskas op Jersey: "Gunstig klimaat om te telen met lage energiekosten"

Het eiland Jersey, voor de kust van Frankrijk, is een van de vele landen ter wereld waar de cannabisregelgeving een snelle inhaalslag heeft gemaakt om te kunnen profiteren van de mogelijkheden die de sector biedt. Onder de telers die zich voorbereiden op de teelt, is er één die een beroep heeft gedaan op KG Greenhouses voor de installatie van de luchtbehandeling, het koel- en verwarmings- en het teeltsysteem.

Klimaatspecificaties op het eiland Jersey
Om alles met de grootste precisie te kunnen regelen, moest KG op alle details letten. "De zonuren zijn bovengemiddeld," legt het bouwteam uit. "In de winter zijn de temperaturen vrij mild en in de zomer is het al even mild; het wordt nooit veel te heet. Toch is er door de vele zonne-uren nog steeds een grote koelcapaciteit nodig. Aan de andere kant is verwarming niet nodig bij sterke of extreme wintertemperaturen. Al met al is het klimaat hier op het eiland Jersey gunstig voor de klant om te telen met lage energiekosten."

In de kas van 7000 m2 zal cannabis worden geteeld op goten. "Het type teeltsysteem wordt meestal met de teler besproken tijdens de ontwerpfase," geeft KG aan. "In het algemeen moet je voor het teeltsysteem rekening houden met het medium, het type irrigatiesysteem, de teeltkweekmethode en de bereikbaarheid."

Telen op goten
Omdat de cannabissector zo jong en gediversifieerd is, is het zeldzaam om twee telers te vinden die dezelfde (teelt)technieken gebruiken. "Elke teler heeft zijn eigen methode," vertelt het KG-team. "Dat betekent dat elk project een aanpak op maat nodig heeft. We hebben tientallen jaren ervaring in andere gewassen en we hebben veel kennis opgedaan door met cannabistelers te werken en hun feedback te krijgen. Soms hebben we benching geadviseerd, maar in dit geval realiseerden we ons dat een gootsysteem beter zou zijn."

Naarmate het aantal cannabisprojecten groeit, groeit ook de ervaring van het KG Greenhouses team. "We hebben meer ervaring opgedaan met het opzetten van een koelsysteem en luchtverdeling en het ter plekke monteren van al die onderdelen - ook dankzij onze samenwerking met nieuwe en bestaande partners."

Voor meer informatie:
KG Greenhouses
Leeuwenhoekweg 58
2661 DD Bergschenhoek
+31(0)10 5212644
info@keesgreeve.nl
www.kggreenhouses.nl


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven