Meloenenteelt met Internet of Things

De Indonesische Brawijaya Universiteit heeft een op Internet of Things gebaseerd systeem ontwikkeld voor de meloenenteelt. Het gaat om een druppelirrigatiesysteem dat momenteel wordt geïmplementeerd in het Agro Techno Park in Malang, Oost-Java.

Een docent van de faculteit Ingenieurswetenschappen, Eka Maulana, zegt dat het druppelirrigatiesysteem wordt geregeld op basis van het watergehalte in het groeimedium.

"Logischerwijs, als de grond droog is, komt het druppelsysteem in actie. Als het druppelsysteem actief is, worden gegevens en informatie met betrekking tot het mechanisme verzonden via een IoT-verbinding. Het water bevat ook extra voedingsstoffen", vertelt de onderzoeker.

"Het systeem kan niet alleen worden gebruikt voor irrigatie, maar ook voor het bepalen van de voedingsbehoefte van de meloenen en van de belichting, temperatuur en vochtigheid in de kas. Het druppelirrigatiesysteem werkt volgens de voedingsbehoeften van elke plant, afhankelijk van de groeifase. Het systeem wordt gestuurd op basis van tijdsvariabelen en andere gegevens die eerder zijn vastgelegd", legt Eka uit.

Suyadi, verantwoordelijke Landbouw en Ontwikkeling bij Agro Techno Park, zegt dat de periodieke toevoer van voedingsstoffen aan planten via water gebaseerd is op de behoeften van de plant.

"Op een dag kunnen voedingsstoffen 5 tot 10 keer worden toegediend en met deze technologie hoeven we dat niet handmatig te doen. Deze tijd kan het personeel nu aan ander werk besteden, want de machine slaat automatisch aan en voert voedingsstoffen naar de plantmedia volgens de behoeften van de plant."

De onderzoekers willen met de ontwikkeling van dit op IoT gebaseerde model de tuinbouw in Indonesi├ź een handje helpen, want die is nog steeds grotendeels conventioneel en met minimaal gebruik van technologie, wat voor een instabiele productiviteit zorgt.

Lees het volledige artikel op www.antaranews.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven