Zweedse papierfabriek gaat tomatenkas verwarmen

Restwarmte van de productie in de BillerudKorsnäs papierpulpfabriek in Frövi, Zweden, gaat worden benut op een 20 hectare groot industrieterrein, waar ook de grootste tomatenkas van Zweden komt. BillerudKorsnäs heeft een overeenkomst getekend met het bedrijf WA3RM, dat circulaire oplossingen ontwikkelt door gebruik te maken van fabrieksafvalstromen zoals overtollige warmte.


De papierfabriek

Richard Morén, fabrieksmanager in Frövi: "Ons bedrijfsconcept is gericht op conventionele verpakkingen, maar we vinden het ook belangrijk om bij te dragen aan de strijd tegen klimaatverandering. Vandaag de dag is 97% van de activiteiten van BillerudKorsnäs volledig fossielvrij en we werken graag samen met bedrijven die, net als wij, werken aan een CO2-neutrale samenleving."

Voor BillerudKorsnäs betekent dit het benutten van de overtollige warmte die vrijkomt bij de productie van pulp. Door de restwarmte op te vangen en te distribueren naar de kas, wil BillerudKorsnäs bijdragen aan een circulair proces en duurzame voedselteelt.


Het gebied waar de kas zal worden gebouwd.

"We dragen nu al bij aan de energievoorziening van de gemeente Lindesberg door restwarmte over te dragen aan Linde Energy. We zijn de grootste werkgever in de regio en het voelt natuurlijk geweldig dat we ook een bijdrage kunnen leveren aan de groenteteelt in Frövi en dat we met het overdragen van onze overtollige warmte vermijden dat grote hoeveelheden CO2 worden uitgestoten", zegt Ingrid Engström, directeur Technologie.

Voor meer informatie:
BillerudKorsnäs
Richard Morén (fabrieksmanager)
+46 58137600 
richard.moren@billerudkorsnas.com 
www.billerudkorsnas.com/ 

Ingrid Engström (directeur Technologie)
+46 706 18 42 08
ingrid.engstrom@billerudkorsnas.com 

Sofia Granerfeldt (directeur Communicatie)
+46 703 45 194
sofia.granerfeldt@billerudkorsnas.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven