Loek Smets, P. Smets:

"Na dikke plus in Coronajaar 2020 is de verwachte terugval dit jaar uitgebleven"

Tholen - Na een stevige plus in het Corona-jaar 2020 had Loek Smets van de gelijknamige grossierderij uit Geleen dit jaar wel een kleine terugval verwacht. "Die is echter uitgebleven. De omzet blijft dit jaar mooi overeind. Nu is het herfstvakantie, zijn er veel mensen weg en is het allemaal een stuk kalmer, maar ik zie dat volgende week al wel weer bijdraaien."

De klantenkring van P. Smets bestaat uit detaillisten, horecaleveranciers, ambulante handel en in toenemende mate ook Turkse klanten en boerderijwinkels. De klanten bevinden zich in een straal van 100 kilometer rond Geleen en bestaan voor 60% uit Nederlanders, voor 30% uit Belgen en voor 10% uit Duitse klanten."

Inmiddels is de grossier het Spaanse citrusseizoen opgestart. "Het aanbod bestaat nu nog voornamelijk uit mandarijnen met blad. Sinaasappelen zijn ook al op de markt, maar er is nog voldoende aanbod van overzee, dus ik verwacht dat daar nog wel een week of twee overheen gaat voor we een vlotte afzet hebben. Voornamelijk voor de handsinaasappelen schakelen onze klanten toch het liefste zo snel mogelijk over op Spaans product."

Ook het kaki-seizoen verloopt bij Smets goed. "Bij ons is dat altijd al een redelijk grote productgroep geweest. De producties zouden dit jaar in Spanje wat lager liggen, maar wij krijgen voldoende product binnen en de afzet verloopt niet anders dan andere jaren."

Voor meer informatie:
Loek Smets
P. Smets & Zn
Hofdwarsweg 11
6161 DE Geleen
+31 (0)46 474 2381
Loek@psmets.nlĀ 
www.psmets.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven