Limburgse ambtenaren op bezoek bij zachtfruitteler

Nadat corona vorig jaar roet in het eten strooide voor de agro-ontmoetingsdag in de provincie Limburg, kon deze dit jaar wel doorgaan. Ambtenaren van verschillende landbouwgerelateerde diensten werden uitgenodigd om de uitdagingen in een specifieke land- of tuinbouwsector beter te leren kennen. Zo gingen zij onder meer langs bij Meyers Softfruit, blijkt uit een verslag van de Boerenbond.

In Vlijtingen telen Wim en Louis Meyers aardbeien, bramen, rode bessen en frambozen. De verschillende teelten worden in de serre geteeld, maar daarnaast zijn er ook percelen onder kappen.

Wim leidde de ambtenaren rond en wees onder andere op het gebruik van nuttige insecten om het gebruik van insecticiden te kunnen terugdringen. Hij toonde ook hoe de uitdagingen van de sector in hun bedrijfsvoering voelbaar zijn. De stijgende energieprijs, het moeilijker vinden van personeel en de onduidelijkheden naar aanleiding van MAP 6 zijn enkele onderwerpen die aan bod kwamen.

Foto rechts: Wim Meyers

Na het verhaal van Wim en Louis Meyers trok iedereen naar huis met extra kennis over de Limburgse tuinbouwsector en met een heerlijk bakje aardbeien. 

Bron: Boerenbond


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven