Derde editie Plant Empowerment boek nu beschikbaar

Sinds de eerste uitgave van het boek 'Plant Empowerment, De Basisprincipes' in 2019 zijn al meer dan zesduizend exemplaren verkocht. Sinds gisteren is een derde editie beschikbaar. 

Plant Empowerment is een internationaal erkende data-gestuurde teeltfilosofie die hogere opbrengsten en een betere gewaskwaliteit mogelijk moet maken door te focussen op de plantbalansen. Tegelijkertijd worden middelen als water, energie en nutriënten efficiënter gebruikt, waardoor Plant Empowerment volgens zowel auteurs als aanhangers van het gedachtegoed 'de routekaart is naar zowel winstgevende als duurzame tuinbouw'.


Jan Voogt, Peter van Weel, twee van de drie auteurs, en Peter Hendriks van LetsGrow.com

In 2019 publiceerde dataspecialist LetsGrow.com het Engelstalige boek in samenwerking met de grondleggers van het Plant Empowerment gedachtegoed: Jan Voogt, Peter Geelen en Peter van Weel. 

Sinds vorig jaar is het boek opgenomen in het curriculum van tal van tuinbouwgerelateerde opleidingen in Nederland, maar ook in Amerika. Daarnaast zijn de auteurs van Plant Empowerment momenteel in gesprek over integratie van het gedachtegoed in tuinbouwopleidingen in andere landen. Het doel is dat toekomstige generaties telers al tijdens hun studie de plant en de plantbalansen als uitgangspunt nemen.

Jeugddroom komt uit
Auteurs Jan Voogt en Peter van Weel omschrijven het als een kinderdroom die uitkwam: "Aan het begin van het schrijfproces hebben we ons twee weken opgesloten in een blokhut om samen de basis voor dit boek te leggen. We hadden gehoopt - maar nooit durven dromen - dat zoveel telers wereldwijd geïnspireerd zouden raken om de principes van Plant Empowerment te volgen. We zijn verheugd dat telers het boek omarmen en de natuurlijke groeikracht van planten gebruiken om gewassen duurzamer te telen. Planten zijn immers van nature zeer efficiënt en weerbaar tegen plagen en ziekten. De Plant Empowerment filosofie maakt gebruik van deze natuurlijke eigenschappen om de groei van planten in hightech kassen te optimaliseren."

Zelf een eigen exemplaar van het boek te bestellen kan hier: https://www.plantempowerment.com/product/plant-empowerment-book/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven