Jack Ma vereert glastuinbouwbedrijven met een bezoek

Tholen - Jack Ma, bekend als de oprichter van Alibaba, was in Nederland samen met zijn zakenpartner David Yu en bezocht maandag de glastuinbouw. Jiayan Cai en Pierre Bell van Flexibel Systems Group organiseerden het bezoek aan World Horti Center, Growers United, Rijk Zwaan en Anthura met hulp van Dutch Sino Business Promotion, vertaler Liu Mao van Van der Knaap Group of Companies. Hieronder het fotoverslag van de organisatoren. 

Jack Ma kreeg in het World Horti Center uitleg van Aad Verduijn over de functie van het centrum als verbinder van praktijk en onderwijs en als platform om glastuinbouwontwikkelingen met een breed publiek te delen. Jack Ma bezocht diverse stands van standhouders, waaronder die van Van der Knaap, Boal Systems en Holland Gaas.

Bij Growers United zag Jack Ma de laatste automatische verpakkingslijnen van de grote kasgroentencoöperatie. De beroemdheid was geïnteresseerd in het dagelijks en jaarlijkse volume dat de lijnen verwerken en vroeg veel over hoe de handelsketen in elkaar steekt. Hij vertelde dat het bijzonder is om te zien hoe alles in zijn werk gaat en dat China graag een vergelijkbaar logistiek systeem in de toekomst zou willen hebben. 

Bij Rijk Zwaan introduceerden Rens Knieriem, Weiping Mao en Paul Simmonds het internationaal opererende groenteveredelingsbedrijf en de ontwikkelingen van het bedrijf in China. Jack Ma bewonderde de bijdrage van Rijk Zwaan aan de Chinese agrarische sector. Na het bezoek kon Jack Ma ook onder meer tomaten en komkommers proeven. 

Ook in de sierteelt nam Jack Ma een kijkje. Zo werd Anthura bezocht. Voor Anthura kwam het bezoek min of meer als een verassing. "We verwachtten een groep Chinese investeerders die bij ons een kijkje wilde nemen", zo liet een woordvoerder van het bedrijf vanochtend aan de redactie weten. "Ook wisten we dat Jack Ma daaraan verbonden was. Maar dat hij er zelf bij zou zijn, dat wisten we niet. Het was echt een verassing."

Het bezoek aan Anthura werd door Dutch Sino Business Promotions gecoördineerd. Het bezoek aan het bedrijf dat orchideeën en anthuriums veredelt was de laatste stop in Nederland. Anthura levert plantmateriaal aan meer dan zeventig landen wereldwijd.

Marco van Herk van de directie van Anthura en Sander Smeding, General Manager van de Chinese tak van Anthura, introduceerden hun bedrijf en vertelden over de sierteeltontwikkelingen in China. Samen bezochten ze het Experience Center van Anthura. Jack Ma sprak er zijn bewondering uit voor de innovatieve en duurzame producten van Anthura en hun focus op de consument bij het ontwikkelen van producten. 

Flexibell Systems Group organiseerde het bezoek, met hulp van Dutch Sino Business Promotions en de vertaler van Van der Knaap Group op Companies. Sinds 2006 verzorgt Dutch Sino Business Promotions bezoeken van Chinese bedrijven aan Nederland en helpt men de banden tussen beide landen aan te halen.


Jiayan Cai, Jack Ma en Pierre Bell

Pierre Bell van Flexibell Sytems Group kijkt tevreden terug op een mooie dag. "Het was mooi om zo'n belangrijke, maar ook inspirerende man, te gast te hebben, samen met zijn businesspartner David." Ook Jiayan Cai, mede-oprichter van Flexibell China, is enthousiast. "Nu we met z'n allen kennis hebben gemaakt met Jack Ma en zijn visie, kunnen we alleen maar verder bouwen aan een succesvolle toekomstige samenwerking tussen China en Nederland."

Flexibell Greenhouse Systems Group, waaronder Flexibell Systems B.V. valt, is producent, ontwerper, ingenieur, adviseur van kasmateriaal met een focus op China en hun vraag naar kwaliteitsvoedsel en sierteelt. Samen met de strategische zakenpartner van Flexibell, Haofeng Food Group (onderdeel van CNBM Group) met hun thuisbasis in Qingdao, China, bedanken zij de betrokken bedrijven voor een succesvol bezoek.

Voor meer informatie:
Jiayan Cai
Flexibell Systems Group
jiayan@flexibellsystems.com 
www.flexibellsystems.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven