Planet Farms opent teeltbedrijf van 1 hectare

Op 25 oktober opende het Italiaanse Planet Farms officieel 'Europa's grootste vertical farm' van 10.000m2. Na jaren van hard werken, en aanzienlijke investeringen in onderzoek en ontwikkeling, zijn de twee oprichters en Co-CEO's, Luca Travaglini en Daniele Benatoff, erin geslaagd om een end-to-end geautomatiseerde teeltbedrijf wereldwijd te realiseren, in navolging van hun volledig-Italiaanse visionaire project.


Het evenement werd afgetrapt door de mede-oprichters

Lange droom
"Het is echt spannend om hier vandaag te zijn, vooral omdat zo velen van jullie drie jaar geleden bij ons waren toen we het idee aankondigden op de Triennale di Milano. Nu, drie jaar later, zijn we hier," zeiden Luca en Daniele bij de aftrap van het evenement.

Zij vervolgden: "Er is een beroemde uitspraak van Flaubert die zegt dat succes geen doel is maar een gevolg. Wat u hier vandaag ziet, is het gevolg van vele jaren werk, van een visie, van een droom."

Een droom die gekoppeld is aan het brengen van een nieuw paradigma, zo vervolgden zij. Duizenden jaren lang heeft het landbouwparadigma beweerd dat je moet produceren waar je kunt, hoe je kunt en wanneer je kunt.

"Vandaag, met het aantal mensen dat er is, het aantal steden, en de weinige middelen die beschikbaar zijn, moet dit paradigma veranderen. Dit was onze droom en vandaag hebben we die gerealiseerd."

Meerdere partijen samenbrengen
Onder de sprekers op het verticaal opgezette podium bevonden zich de minister van Landbouw Stefano Patuanelli, de president van de regio Lombardije Attilio Fontana, de voorzitter van Confagricoltura Massimiliano Giansanti en professor Antonella Sciarrone Alibrandi, rector van de Katholieke Universiteit van Milaan.

Tijdens het daaropvolgende debat kwamen tal van thema's aan bod, waaronder de primeur van Italië bij het bereiken van dit opmerkelijke doel en de vooruitzichten van de innoverende tuinbouw ook in het buitenland, onderstreept door minister Patuanelli. Ook de rol van Lombardije en de omliggende regio's bij de begeleiding en ondersteuning van deze nieuwe realiteiten, waarover voorzitter Fontana sprak, kwam aan de orde.

Onderwerp van gesprek was ook de combinatie van traditie en innovatie en de vooruitzichten en verwachtingen van ondernemers in de sector waarop voorzitter Giansanti zich richtte, de rol van universiteiten bij de opleiding van jongeren voor deze nieuwe beroepen, en ten slotte de noodzaak
van wetten om gelijke tred te houden met de economie waarover professor Sciarrone sprak.


Daniele Benatoff aan het woord

Het evenement, waaraan partners als Travaglini Spa, Repower, BMW en Signify bijdroegen, bracht veel mensen op de been.

De 400 aanwezigen genoten van een lunch bereid met de populaire YUMMIX en LATTUGOOD bladgroenten die een paar uur voor het serveren werden geoogst. Chef-kok Chicco Cerea creëerde enkele culinaire meesterwerken en sprak over zijn persoonlijke ervaringen met de producten en hoe ze de mogelijkheden voor een 3-sterren Michelin chef-kok vergroten om authentieke en explosieve smaakprofielen aan zijn gasten te leveren. Later dit jaar zal de on-site teeltbedrijf worden geopend bij het Cerea familierestaurant Da Vittorio.

Voor meer informatie:
Planet Farms  
info@planetfarms.ag 
www.planetfarms.ag 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven