Nederlands bezoek voor Nederlandse bedrijven in Canada

Het Consulaat-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Canada was afgelopen maand op bezoek bij Nederlandse bedrijven. De tour in de Niagara regio in Canada werd georganiseerd door Hoogendoorn Growth Management.

Eerst werd een hightech kas bezocht met daarin Hoogendoorns nieuwste procescomputer IIVO, daarna het kantoor van Hoogendoorn in Vineland Station en tot slot ook het Canadese kantoor van Havecon. 

Die laatste kassenbouwer doet verslag van het bezoek op 28 september. Hier kregen Henk Snoeken, Consul-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Vancouver, Maarten ten Wolde, Senior Beleidsmedewerker, Handel & Economie, Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Ottawa, Stefan Theunissen, landbouwambtenaar, Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Washington en Marjan Lahuis, Senior Adviseur Economische Zaken, Consulaat-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Toronto, uitleg over de activiteiten van de kassenbouwer en de uitdagingen in de kassenbouw. 

Transportkosten, uitdagingen in de materiaalvoorziening en een tekort aan arbeidskrachten in de glastuinbouw waren enkele van de hete hangijzers die tijdens de bijeenkomst werden besproken. Het Nederlandse Consulaat-Generaal bood Havecon extra hulp aan met betrekking tot toekomstige uitdagingen. 

Ook het landgoed dat Havecon vorig jaar kocht, met daarop wijnbouw, werd bezocht. Hier wil Havecon een nieuw kantoor, kas en magazijn bouwen volgend jaar. 

De tourdag werd afgesloten met een diner, waar de discussies werden voortgezet over de industrie, en de sleutelrol van Nederlandse bedrijven zoals Havecon en Hoogendoorn in het brengen van grote groei en nieuwe kansen op de Noord-Amerikaanse markt.

Bron: Havecon


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven