"We zien er meerwaarde in om tezamen schouder-aan-schouder een regio in te gaan"

MJ-Tech nieuwste aansluiter bij Dutch Greenhouse Delta

Sinds 1 januari zijn er bij Dutch Greenhouse Delta (DGD) zes nieuwe partners ingestapt. Eerder dit jaar mocht DGD de bedrijven Hoogendoorn Growth Management, Signify, Logiqs, Koppert Biological Systems en Grodan tot het partnetnetwerk rekenen, en per 1 juni stapte ook het Brabantse bedrijf MJ-Tech in. In totaal werkt DGD samen met maar liefst 27 partners, met wie ze via Fork2Farm gezamenlijk een tuinbouw ecosysteem aanbieden, bestaande uit wetenschap, ondernemerschap, onderwijs en overheid.

MJ-Tech
Het Brabantse bedrijf MJ-Tech produceert al sinds 30 jaar op maat gemaakte hoge druk nevelsystemen om de groei van gewassen te beheersen. De hogedruk nevelsystemen van MJ-Tech zorgen voor een optimale temperatuur en luchtvochtigheid, waardoor een betere controle over de vochtopname van het gewas mogelijk wordt. Dit familiebedrijf ontwerpt, produceert en levert hogedruk nevelsystemen die worden gebruikt in de tuinbouw, landbouw en industrie.

"De focus ligt echter op de tuinbouw’’, legt Commercieel Directeur Jurnjan van den Bremer uit. ‘’We leveren maatwerk aan alle teelten. Van veredeling en opkweek, tot aan orchidee teelt of sla en tomaten. Onze systemen worden ook veel in de biologische teelt toegepast, waar de luchtvochtigheid optimaal moet zijn. Vanwege het feit dat steeds meer aardbeientelers op stellingen gaan telen, zien we ook hier een toename."

Hoge druk nevelsystemen worden zeker niet alleen in Venlo-kassen geïnstalleerd. "Onlangs hebben we in Armenië een installatie gerealiseerd in 95 hectare foliekassen. De vraag naar hoge druk nevelsystemen heeft de afgelopen 10 a 12 jaar wereldwijd een vlucht genomen en we verwachten dat dit verder toeneemt. We zijn nu met name actief in Oost-Europa, Canada, Amerika en Mexico en binnenkort openen we onze eerste buitenlandse vestiging in Canada. We begeleiden het gehele proces; van concept, engineering, productie tot installatie en inbedrijfstelling en doen dit inmiddels in meer dan 40 landen."

Hygiëne en desinfectie worden belangrijker
De wereldbevolking neemt toe en wereldsteden blijven groeien. "Je kunt al inschatten dat binnen een straal van zo’n 50 kilometer om een groeiende stad heen kassencomplexen gebouwd zullen gaan worden, waar sla, tomaten of andere groenten geteeld worden. Lokaal telen is een onomkeerbare ontwikkeling en Covid zwengelde de behoefte aan lokaal en veilig voedsel nog verder aan. Hygiëne en desinfectie zullen dan ook een nog grotere rol gaan spelen", voorspelt Jurnjan. "Wij koelen adiabatisch. Bij deze techniek wordt lucht gekoeld door het laten verdampen van water. De energie die nodig is voor dat verdampen, wordt daarbij onttrokken aan de lucht, waardoor deze afkoelt. Met deze duurzame methodiek bespaart de teler water en energie. Bovendien kan hij de ramen nagenoeg dichthouden, waardoor hij minder CO2 verspilt," legt Jurnjan uit.

Jurnjan ziet volop kansen om verder te groeien met MJ-Tech. "We zien dat telers de uitkomsten van hun investering nog beter willen voorspellen, wat heeft geleid tot gesloten kassen en indoor farms, waar het klimaat geoptimaliseerd wordt. We willen ook voor deze teeltomgevingen oplossingen gaan bieden op het gebied van ontsmetting en luchtvochtigheid."

Netwerk versterken
MJ-Tech is kort geleden ingestapt bij Dutch Greenhouse Delta. Jurnjan legt uit waarom MJ-Tech partner is geworden. "We zijn een klein en snelgroeiend bedrijf met duidelijke ambities. We zien er meerwaarde in om tezamen schouder-aan-schouder een regio in te gaan, in plaats van als klein duimpje het zelf te willen uitzoeken. Er zit veel overlap tussen de landen, die MJ-Tech op de radar heeft staan en de focuslanden van DGD, zoals Noord-Amerika, Oost-Europa, de Golfregio en China. Ook biedt het partnership met DGD een ideale mogelijkheid om ons eigen netwerk in de industrie te versterken.’’

Sponsor Dutch Dubai
MJ-Tech is sponsor van Dutch Dubai tijdens de World Expo in Dubai. Ze zullen met hun systeem de luchtvochtigheid beheersen om de groei van de oesterzwammen in de Nederlandse Biotoop in het Nederlands Paviljoen te waarborgen. Dit moet bijdragen aan een algeheel aangenamer klimaat in het Nederlands Paviljoen. Ook op de trappen van de exhibition-ruimtes zijn er hogedruk-nevel installaties, die voor verkoeling van de bezoekers zorgen.

Voor meer informatie:
MJ-Tech
info@mjtech.nl
www.mjtech.nl

Dutch Greenhouse Delta
info@dutchgreenhousedelta.com 
www.dutchgreenhousedelta.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven