Salades blijven vers in recyclebaar barrièrepapier

De voorgesneden sla van Les Crudettes, onderdeel van de LSDH Group, heeft de eer als eerste product verpakt te worden in de nieuwe recyclebare zak van functioneel barrièrepapier van Mondi, een internationale speler in verpakkingen en papier. De duurzame verpakking is een volledig geïntegreerde oplossing: Mondi is actief in de hele waardeketen, van het toezicht op duurzaam beheerde bossen tot de productie van pulp en kraftpapier, het aanbrengen van de coating en het bedrukken van het uiteindelijke materiaal.

Het Franse salademerk heeft zijn transparante glanzende polypropyleen (PP) verpakking vervangen door Mondi's recyclebaar functioneel barrièrepapier voor een selectie van zijn voorgewassen kant-en-klare salades. De nieuwe verpakking is voor 95% van papier met een functionele barrièrelaag, wat betekent dat de sla tot 10 dagen vers blijft, even lang als bij de vorige plastic verpakking. De verpakkingsoplossing is door de Franse Beoordelingscommissie voor Recyclebaarheid van Verpakkingen (Cerec) geverifieerd als recyclebaar in de afvalpapierstroom in Frankrijk.

De zakken zijn flexobedrukt, met levensechte afbeeldingen van de sla in kwestie op de voorkant, samen met een QR-code, die de consument informeert over de inhoud, kwaliteit en recyclebaarheid van de verpakking. De QR-code biedt zelfs informatie over het retourneringsbeleid mocht de consument een zak sla in handen krijgen waarvan de inhoud niet zo vers is zoals verwacht.

Met behulp van zijn unieke EcoSolutions-aanpak werkte Mondi nauw samen met LSDH en machineleverancier Ilapak om ervoor te zorgen dat de nieuwe verpakking geschikt is voor het doel en op de bestaande machines kan draaien. De nieuwe oplossing is duurzaam van opzet en zal de LSDH Group ondersteunen bij het behalen van haar duurzaamheidsdoelstelling om de hoeveelheid plastic in de verpakkingen te verminderen.

"We hebben alles geëvalueerd, van inkoop tot machines en het recyclingproces. We hebben daarbij nauw samengewerkt met LSDH om een duurzame oplossing te leveren zonder in te boeten op de verpakkingsprestaties. Een belangrijk aandachtspunt van ons Mondi-actieplan 2030 (MAP2030) is het ontwikkelen van innovatieve verpakkingen dat materialen in omloop houdt en verspilling voorkomt. We zijn er trots op dat ons nieuwe functionele barrièrepapier een bijdrage levert aan de circulaire economie. We controleren ook alle stappen om tot deze verpakking te komen: van de papierproductie tot het aanbrengen van de barrière en het bedrukken van het papier", zegt Paulus Goess, verkoopdirecteur Kraftpapier bij Mondi.

Voor meer informatie:
Judith Wronn
Mondi Flexible Packaging & Engineered Material
+49 151 17714692
judith.wronn@mondigroup.com

Géraldine Collet
LSDH Group
+33 (0)2 38 58 78 00
g.collet@lescrudettes.com
www.lescrudettes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven