Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aanwijzingen van dwangarbeid

VS blokkeert tomatenimport van 2 Mexicaanse teeltbedrijven

Met ingang van 21 oktober houden agenten van de Amerikaanse Douane- en Grensbescherming (CBP) in alle Amerikaanse havens en grensposten verse tomaten tegen die zijn geteeld door Agropecuarios Tom S.A. de C.V., Hortícola S.A. de C.V. en hun dochterondernemingen.

Het CBP heeft een Bevel van Inbeslagname (WRO) uitgevaardigd tegen producten van Agropecuarios, Hortícola en hun dochterondernemingen op basis van informatie die wijst op dwangarbeid op de teeltbedrijven.

Het CBP zegt tijdens een onderzoek minstens vijf indicatoren van dwangarbeid, zoals opgesteld door de Internationale Arbeidsorganisatie, te hebben geïdentificeerd, waaronder misbruik van kwetsbaarheid, bedrog, inhouding van lonen, schuldslavernij en slechte werk- en levensomstandigheden. Deze WRO is alleen van toepassing op de import van verse tomaten van deze specifieke teeltbedrijven en haar dochterondernemingen.

Federaal statuut 19 U.S.C. 1307 verbiedt de import van goederen die geheel of gedeeltelijk zijn geproduceerd op basis van dwangarbeid en/of contractarbeid, inclusief gedwongen of contractuele kinderarbeid. Het CBP houdt zendingen van goederen tegen waarvan wordt vermoed dat ze in strijd met dit statuut zijn geïmporteerd. Importeurs van vastgehouden zendingen hebben de mogelijkheid om die ladingen te exporteren of aan te tonen dat de goederen niet met dwangarbeid zijn geproduceerd.

Voor meer informatie:
U.S. Customs and Border Protection
www.cbp.gov 

Publicatiedatum: