Ambassadeur van Egypte op bezoek bij Eurofins-Agro

Egypte is geïnteresseerd in innovatief grondonderzoek

Innovatieve technologie op het gebied van grondonderzoek kan een sleutelrol spelen bij de ontwikkeling van de teelt van groenten en fruit in Egypte. Egypte is reeds een belangrijke exporteur naar het Midden-Oosten en Europa. Door verbetering van de huidige land- en tuinbouwmethoden kan de leidende rol van Egypte in de regio verder worden versterkt. 

De ambassadeur van de Arabische Republiek Egypte in Nederland, ZE Hatem Elsayed Mohamed Kamaleldin, bezocht afgelopen week Eurofins Agro in Wageningen. Als internationaal laboratorium biedt Eurofins Agro wereldwijd boeren en tuinders een breed scala aan grond- en gewasonderzoek. 


Van links naar rechts: Han van de Goor (Eurofins), Erikjan van Huet Lindeman (Eurofins), Jos Hooijer (Eurofins), Peter Prins (Land, Water, Food), Rosmarijn Fens (NABC), Hatem Elsayed Mohamed Kamaleldin (ambassadeur Egypte), Arjan Reijneveld (Eurofins), Joris van Benthum (Eurofins), Marc de Kort (Eurofins)

De land- en tuinbouw in Egypte staat voor grote uitdagingen vanwege de beperkte waterbronnen en de verzilting van landbouwgronden. Tekort aan goed water zet de opbrengsten en prestaties van de boeren en tuinders sterk onder druk. Een verantwoord gebruik van grondstoffen, zoals organische meststoffen, zal bijdragen tot hogere opbrengsten en een beter inkomen voor lokale boeren en tuinders. Inzicht in de toestand van de bodem is hierbij onmisbaar.

Betrouwbare, betaalbare en snelle bodemtests
Recente verkenningen van Eurofins Agro, samen met Peter Prins (Land Water Food Consult) en Rosmarijn Fens (NABC) hebben bevestigd dat er behoefte is aan betrouwbare, betaalbare en snelle bodemtests in Egypte. Eurofins Agro ontwikkelde in 2004 een grondonderzoekmethode op basis van Near Infrared Spectroscopy (NIR). Sindsdien zijn al meer dan 1 miljoen bodemmonsters geanalyseerd. NIR maakt het mogelijk om lokaal monsters te analyseren. De analyseresultaten worden vervolgens gekoppeld aan een database in Wageningen. Daaruit volgt een praktisch bemestingsadvies. Deze efficiënte technologie werd toegepast op grondmonsters die werden genomen in, onder andere, de gouvernementen Sharkia en Beni Suef.

Toekomstige samenwerking
De ambassadeur bezocht Eurofins Agro om meer te weten te komen over grondonderzoek en het gebruik van daarvan om de agrarische productie te optimaliseren. Hij was zeer geïnteresseerd en
verklaarde: "Egypte bouwt op dit moment 20 nieuwe steden in de woestijn. Rondom deze steden zullen we groene zones nodig hebben. Daarvoor hebben we een betere bodem en meer productie nodig. De technieken die ik vandaag gezien heb zullen ons zeker een grote stap in die richting brengen".

De ontmoeting met de ambassadeur zal de toekomstige samenwerking tussen Eurofins Agro en Egyptische partners bevorderen. Eurofins Agro is partner in een Nederlands-Egyptisch consortium dat momenteel trainingen aanbiedt aan Egyptische experts die boeren adviseren, in het kader van een Nederlands NUFFIC programma "Water matters in Egyptian agriculture".

Voor meer informatie:
Eurofins Agro
088 876 1010
www.eurofins-agro.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven