Internationaal robotica-event in het World Horti Center

Op 24 en 25 november organiseren FME, World Horti Center en InnovationQuarter het jaarlijks terugkerende evenement RoboCrops. Dit evenement is voor wereldwijde innovatieve bedrijven uit de tuinbouw en hightech. Zij komen samen om actuele uitdagingen en potentiële hightech oplossingen te vinden en verbinden. Voorregistreren is noodzakelijk en vanaf nu mogelijk tot 8 november.

RoboCrops is bedoeld om meer toepassingen van robotica in de tuinbouw te stimuleren en innovatie te versnellen. Deelnemen kan op verschillende manieren. Het programma bestaat uit een dag die focust op wat er nu mogelijk is; een dag die inspireert en verbindt op wat er binnenkort mogelijk is en een hackathon.

24 november: Today
Tijdens deze dag ligt de focus op ontwikkelingen in de glastuinbouw die (bijna) commercieel beschikbaar zijn. Ontwikkelaars van kasrobots kunnen hun state-of -the-art oplossingen pitchen. Gearbox, PATS, Priva, VDL ETG, Certhon - DENSO, Sobolt, Blue Radix en HortiKey hebben al toegezegd. Maarten Steinbuch en Jim Stolze staan op het programma voor inspirerende keynotes over robots, data en AI. Daarnaast is er gedurende de hele dag voldoende gelegenheid om te netwerken en elkaar te vinden. Verschillende robotbouwers zullen op deze dag aanwezig zijn met een stand.

25 november: Tomorrow
Op deze dag ligt de nadruk op oplossingen die meer tijd vergen om te ontwikkelen. Denk aan het samenbrengen van alle verschillende databronnen en technologieën binnen een tuinbouwbedrijf. Topsprekers van: Wageningen University & Research, TU Delft en TU Eindhoven spreken over onderwerpen als system engineering, Digital Twins en Cyber Physical Systems. Ontwikkelaars van kasrobots zijn deze dag ook welkom als zij toekomstige ontwikkelingen, nieuwe systemen en business modellen willen bespreken. Ook op deze dag zullen robotbouwers aanwezig zijn met een stand.

Hackathon
Als onderdeel van RoboCrops, vindt naast het programma in het World Horti Center gelijktijdig een hackathon plaats in Tomatoworld. Studenten van verschillende onderwijsinstellingen gaan met elkaar aan de slag met actuele uitdagingen uit de tuinbouw. Dit om toepassingen van robotica in de praktijk te versnellen. Op 25 november wordt aan het einde van de middag de winnaar van de hackathon bekend gemaakt in het World Horti Center.

Aanmelden
Inschrijven voor het event kan via deze site. Een dag kost € 199,- om bij te wonen. Om een goede balans van aanwezigen willen borgen, wordt gewerkt met een voorregistratie. Deelname is pas definitief na bevestiging.  

Klik hier voor meer informatie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven