Nieuwe mogelijkheden met uitvouwbaar stapelkratje

Met het uitvouwbare stapelkratje heeft Remmert Dekker Packaging het iconische AGF-kratje opnieuw uitgevonden. Het bijzondere van de verpakking is dat deze zowel opvouwbaar als stapelbaar is, aldus de producent. Tot nu toe was zoiets alleen mogelijk met meerdere handelingen of een opzet machine. Vanaf nu kan een gevouwen kratje met één handbeweging worden opengevouwen tot stapelbaar kratje. 

“De innovatie die dit mogelijk maakt zit in de extra gelijmde hoeken die uitklappen bij het opzetten. Deze constructie is een eigen ontwikkeling en speciaal op onze vouw-plakmachine ontwikkeld", zegt Kees Lamboo, structural designer bij Remmert Dekker Packaging. Doordat de verpakking verlijmd wordt aangeleverd kan deze zonder opzet machine worden gebruikt en direct afgevuld.

Met de nieuwe verpakking kan de inpakker met veel minder ruimte een groter aantal kratjes op voorraad houden en inzetten. De toepassingen voor AGF zijn zeer talrijk; bijvoorbeeld tomaten, passiefruit, kiwi’s, vijgen, kersen, druiven of als vervanging van het houten kratje mandarijnen."

Het stapelkratje heeft een herkenbaar en aantrekkelijk uiterlijk en biedt uitstekende presentatiemogelijkheden. Daarnaast kan met full colour offset bedrukking het merk en bijbehorende beleving tot maximale uiting worden gebracht wat zorgt voor aantrekkingskracht en herkenning in het schap.

De afmetingen zijn afgestemd op het logistieke maatsysteem van de AGF-sector. Er kunnen 4 kratjes in een 40x60 EPS krat. Op verzoek zijn ook andere maten mogelijk. De kratjes worden in eigen beheer in Noord-Holland van duurzaam gecertificeerd karton met groene stroom geproduceerd.

Eerder bracht de Zaanse converter al een duurzame waterbestendige zachtfruitverpakking op de markt en won het bedrijf een verpakkingsprijs voor de beste plasticvrije tomatenverpakking. Het nieuwe kratje is per direct beschikbaar. Prijzen op aanvraag.

Voor meer informatie:
Remmert Dekker Packaging
Knollendammerstraat 159
1531 BD Wormer
+31 (0)75 68 116 66
contact@remmertdekker.nl     
www.remmertdekker.nl    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven