4e generatie stapt in bij Hesselberth Fruitspecialist

Tholen - Met trots kondigt Christian Hesselberth Fruitspecialist aan door te gaan onder de naam Hesselberth Fruitspecialist. Zoon Paul is mede-eigenaar geworden van het bedrijf. "Ik ben ontzettend trots dat de volgende en inmiddels vierde generatie klaarstaat om het stokje over te nemen", vertelt vader Christian. "Er zijn niet veel jongeren die voor een leven van vroeg opstaan en in de buitenlucht kiezen, dat merk ik wel aan zijn vriendenkring."


Christian Hesselberth

Vader en zoon werken vaak al samen, maar vanaf nu delen ze de verantwoordelijkheid. Christian wil de komende jaren afbouwen. Hesselberth is nu een familiebedrijf van 4 generaties dat begon met Piet Hesselberth. In de jaren 30 van de vorige eeuw stond hij op diverse markten in Tilburg. De 4 zonen van Piet volgden in de voetsporen van pa. Christian werkte lange tijd bij een groothandel, maar besloot in april 2015 zijn hart te volgen en staat sindsdien op verschillende standplaatsen in Noord-Brabant. Daarnaast is Christian gestart met het leveren van personeelsfruit aan bedrijven en scholen en innoveert hij samen met Paul zodat ze de beste kwaliteit en mooiste/lekkerste producten kunnen leveren.

Dagelijks is er aanvoer van verse producten via de groothandelsmarkten. Hesselberth Fruitspecialist koopt in in Breda en Mechelen. "We hebben een heel breed assortiment met alleen producten van de beste kwaliteit. Klanten kunnen bij ons alles krijgen", vertelt Christiaan. De prijs is van ondergeschikt belang. "Die bepaal ik altijd pas na inkoop. We hebben een grote vaste klantenkring die kwaliteit willen en bereid zijn daar de juiste prijs voor te betalen."

Hesselberth heeft een grote vaste klantenkring die door de corona-uitbraak verder is uitgebreid. De nieuwe klanten die hen hebben weten te vinden zijn blijven hangen, ook nu de lockdownmaatregelen  grotendeels zijn opgeheven.


Hesselberth op de markt in Vught in 1966, foto Hesselberth

Christiaan verkiest het verhandelen op een standplaats boven die van de markt. "Een markt wisselt nog wel eens, maar wij zijn er altijd en klanten rekenen daar ook op. Wanneer het slecht weer is kun je op  zo'n dag op de markt zomaar 50 procent minder draaien maar op onze standplaatsen draaien we dan minimaal nog 80 procent."

Voor meer informatie
Hesselberth Fruitspecialist
Goirle, Alphen, Ulicoten, Baarle-Nassau, Tilburg
info@chesselberth.nl
@FB Hesselberth Fruitspecialist


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven