Cartagena (Spanje), 3 en 4 november

Veel experts op internationaal congres over micro-organismen in tuinbouw

Op de officiële website van het Internationale Microbioma Congres kunnen geïnteresseerden al het technische programma bekijken van de tweede editie van het evenement dat op 3 en 4 november in het Auditorium El Batel in het Spaanse Cartagena zal plaatsvinden. Experts uit onder andere de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Italië, Polen, Argentinië en Spanje zullen er de nieuwste ontwikkelingen in het gebruik van micro-organismen in de tuinbouw presenteren. Het gebeuren is ook online te volgen via het platform Agromunity.com.

Meerdere toonaangevende bedrijven uit de sector zoals Biológica Nature, Bioiberica, Corteva, Compo Expert, Tradecorp, Certis, Orgánico Pedrín, Symborg, Atens, Seipasa, Alltech, Massó, Probelte, Viagro en Green Has zullen deelnemen aan het evenement. De meeste bedrijven zullen beschikken over een stand waar ze hun innovaties kunnen presenteren aan de honderden professionals die het congres zullen bijwonen. Bij de vorige editie in 2019 waren er meer dan duizend bezoekers geregistreerd.

Aan het congres nemen ook prestigieuze onderzoekscentra en publieke organisaties deel zoals de Spaanse Vereniging van Klinische Laboratoria (Aefa), INFO Regio Murcia, het Instituut voor Agrofysica van Polen, het Experimenteel Station van Zaidín (Spanje), de Pablo de Olavide Universiteit van Sevilla (Spanje), het Braziliaans Instituut voor Landbouwonderzoek (Embrapa), de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN, de Universiteit van Salamanca (Spanje), het Spaanse Instituut voor Bodemkunde en Toegepaste Biowetenschappen (CSIC), het Onderzoekscentrum van Pisa (Italië), de Stichting Edmund Mach (Italië), de Universiteit van Illinois (VS) en de El Valenciano Rural Innovation Hub (Spanje).

Gezien de diversiteit aan nationaliteiten van sprekers en bezoekers, zal het congres een simultaanvertaaldienst in het Spaans en Engels aanbieden. De organisatie zal ook het netwerken bevorderen in de pauzes tussen de verschillende technische seminars om synergieën te genereren. Op de eerste dag van het congres vindt er met dat doel ook een werklunch plaats. En als nieuwigheid zullen er verschillende Fruit Breaks plaatsvinden tussen de technische presentaties waar de aanwezigen kunnen genieten van biologisch en duurzaam fruit.

Daarnaast zal onder alle deelnemers een tijdschrift worden verspreid met technische artikels en interviews. Het tijdschrift is ook digitaal toegankelijk.

Netwerkplatform
De belangstelling voor het congres blijkt zowel uit het tempo en het aantal van de inschrijvingen als uit de afspraken die al gemaakt zijn voor bijeenkomsten via het netwerkplatform dat beschikbaar is op de officiële website. Al meer dan vijftig bedrijven hebben tijdens de twee Microbioma-dagen ontmoetingen gepland met andere bedrijven in een door de organisatie daartoe ingerichte ruimte. 

Telers, sectorpartners, technici, onderzoekers en verantwoordelijken van overheidsdiensten vormen de belangrijkste doelgroep van dit congres, dat na de eerste editie in 2019 al een Europese referentie is geworden voor de overdracht van kennis over het gebruik van micro-organismen in de tuinbouwsector en als ontmoetingsplaats voor professionals uit de sector. Dit nieuwe ontwikkelingsgebied heeft de huidige en toekomstige tuinbouw ongetwijfeld heel wat te bieden.

Voor meer informatie:
Microbioma 2
www.microbioma.es

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven