Nederlandse medicinale cannabisteler heeft teeltlocatie klaar

Xebra Brands heeft de bouw en uitrusting voltooid van zijn indoor cannabis teeltfaciliteit, gelegen op ongeveer 100 km ten oosten van Amsterdam. Het bedrijf heeft in juli een voorlopige cannabisteeltvergunning gekregen. In tegenstelling tot publicatie vrijdag níet voor het overheidsexperiment met teelt voor recreatieve doeleinden, maar voor medicinale doeleinden. 

De ingebruikname van de faciliteit is snel verlopen, met hoge hygiënestandaarden en standaard operationele procedures (SOP's) die al zijn geïmplementeerd, zo stelt het bedrijf in een persbericht.

Rodrigo Gallardo, directeur van Xebra: "We vinden het bemoedigend dat onze faciliteit eerder dan gepland klaar is. Cannabissoorten met de specifieke THC- en CBD-ratio's zullen binnenkort naar de faciliteit komen."

De faciliteit van 185 m2 is speciaal gebouwd voor medicinale cannabis teeltproeven en is schaalbaar tot 9.300 m2. De faciliteit beschikt over vier slimme geautomatiseerde cellen; drie voor teelt en één voor vermeerdering, met nieuwe apparatuur waaronder computergestuurde HVAC voor verwarming, koeling, bevochtiging en ontvochtiging. Daarnaast wordt de irrigatie in elke cel computergestuurd.

Experiment
Op 2 juli 2021 ontving Xebra een voorlopige cannabisvergunning van het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid, die voorziet in het bezit, de teelt, de bewerking en het verladen van cannabis.

Met slechts 185 m2 klaar voor teelt is het bedrijf waarschijnlijk van plan om deze ruimte te gebruiken voor R&D in afwachting van de definitieve teeltvergunning die waarschijnlijk zal worden gebruikt om de rest van de faciliteit op te schalen.

Xebra heeft in Nederland een ervaren team samengesteld onder leiding van Harry van Duijne, voorheen werkzaam bij Bedrocan, waar hij verantwoordelijk was voor het beheer van elk aspect van de activiteiten van een cannabisfaciliteit, van de bouw tot de teelt en bewerking, kwaliteitsbeheer en GMP-certificering. Op dit moment is Bedrocan de enige teler met vergunning in Nederland en dat al meer dan een decennium.

Voor meer informatie:
Xebra Brands
xebrabrands.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven