Diepgevroren Oekraïense frambozen voor het eerst naar VS en Canada geëxporteerd

In 2021 zijn voor het eerst Oekraïense diepgevroren frambozen geëxporteerd naar de Verenigde Staten en Canada. Volgens de Oekraïense tuinbouwvereniging is één partij frambozen naar Canada en één partij naar de Verenigde Staten verladen. De hoeveelheid was die van één zeecontainer.

Het belang van deze gebeurtenis voor de ontwikkeling van de teelt en het diepvriezen van zachtfruit in Oekraïne wordt verklaard door de hoge eisen die werden gesteld aan de kwaliteit en de logistiek, die door de Oekraïense leveranciers met succes werden afgehandeld. Natuurlijk moest de Oekraïense frambozenexporteur eerst met succes de certificering van de FDA (Food and Drug Administration van de Verenigde Staten) doorlopen.

Een andere belangrijke vaststelling is dat de VS en Canada traditioneel hogere prijzen betalen voor geïmporteerde frambozen dan andere grote importerende landen. Dit opent goede mogelijkheden voor Oekraïense exporteurs om te investeren in de verbetering van de productkwaliteit.

Uiteraard is de hogere importprijs te danken aan de hoogwaardige kwaliteit van de producten. De FDA retourneert producten die niet aan hun normen en veiligheidseisen voldoen op kosten van de leverancier en publiceert volledige informatie over de kwestie, met inbegrip van de naam van het exporterende bedrijf. Daarom is het van cruciaal belang voor de reputatie van het exporterende land en het leverende bedrijf dat aan de eisen wordt voldaan.

Bron: east-fruit.com 
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven