Spaanse coöperatie kiest voor geautomatiseerd verpakken van kruiden en kiemgroenten

Fincas Bethengara, een coöperatie in het zuiden van Tenerife, heeft een VTI 440 verticale verpakkingsmachine toegevoegd aan haar productielijn, waardoor haar productiviteit en efficiëntie zijn verbeterd. De oplossing van ULMA bestaat uit een aanvoer- en inspectieband die door één operator wordt bediend, een VTI 440 hoog efficiënte verticale verpakkingsmachine en een geavanceerd weegsysteem. 

Het voornaamste doel van dit project was het verhogen van de productiviteit. Volgens Ivan Bethencourt, CEO van Fincas Bethengara is de productiviteit verdrievoudigd met hetzelfde aantal personeelsleden. Dit heeft geresulteerd in een output van 60 zakken per minuut.  

Naast de hogere output was het project ook gericht op het verminderen van productverlies. Volgens Bethencourt is de productiviteit niet alleen toegenomen, maar is het percentage productverlies met 30% teruggebracht, en bedraagt het nu 4%. De VTI 440 verticale verpakkingsmachine maakt het mogelijk om nog meer kwetsbare kiemgroenten te verwerken en dit leidt tot besparingen.

Het is interessant om te vermelden dat ULMA streeft naar duurzaamheid door innovatie en dit systeem maakt het mogelijk om het gebruik van folie met wel 20% te reduceren. Het gepatenteerde Venturi-systeem is in staat om het product zonder beschadiging in de zakken te plaatsen, waardoor de verpakkingen kunnen worden verkleind. 

Voor meer informatie: 
ULMA Packaging
Tiendweg 1
4131 MC Vianen
Tel: +31(0)345 623 800
info@ulmapackaging.nl  
www.ulmpackaging.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven